None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2013-01-06 13:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sakarā ar [info]skaudri izteikumu, ka viņš nejūtoties "kvalitatīvi sliktāk vai ierobežotāk apstākļos, kuros elektrība, internets, siltais ūdens nav pieejams, bet, iespējams, tieši otrādi, kvalitātes dimensija atklājas daudz īpašākā pakāpē, skaidrāk jūtot cilvēka un dzīvības apliecinājumu", labprāt, uz pāris gadiem, aizsutītu viņu (saprast Heidegeru un Hēgeli) uz Aļasku vai Sibīrijas tundru.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kirkegors
2013-01-06 14:48 (saite)
Droši vien, tur prioritātes būtu citas. Bet tas taču uzreiz neliek justies MOAR MIZERABLE. (protams, būtu jauki, ja izdotos valzirgu medības apvienot ar Hēgeli, manā grāmatā tas būtu ideālais spirāles loks, proti, caur filoz Cilvēks no sava sākotnēja condition ir devies pasaulē, apgājis tai apkārt, nonācis atpakaļ mājās, viss ir it kā tāpat, bet kaut kas ir kvalitatīvi citādāk, proti, mums ir gan pirmatnējā idille, gan pieredzes (pasaules) bagāža, gan filoz. Jo sākumā ir tikai pirmatnējā idille, ko pa īstam iemācies novērtēt un izkopt, padarīt par lielāku idilli, tikai izejot no tās ārā un atgriežoties atpakaļ. Un ir noticis nevis vienkāršs statisks, viena līmeņa loks, aplis, bet gan spirāle, uz augšu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2013-01-06 15:13 (saite)
Neliek. Neviens jau arī neapgalvo, ka padzīvot Heidegger's Hut kādu laiku nav aizraujoši un anti-stresaini, bet tikai zinot, ka tev ir iespēja atgriezties darba dalīšanas pasaulē (i.e., kapitālismā), kur maiznieks uzcep maizi, loģistikas cilvēki to piegādā, un freshmen filozofijas studeni uzklūp zinātnei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kirkegors
2013-01-06 17:03 (saite)
Kāpēc? Domāju, ne visi ir liekuļi no tiem, kas, atrodoties pie dabas krūts, uz brīdi, nodomājot, ka nāksies atgriezties kapitālisma maigajos apskāvienos, 'ierastajā dzīvē' , novaikstās un uz to noskatās, kā uz kaut kādu slogu un apgrūtinājumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2013-01-06 18:15 (saite)
Protams, Amish Mennonites, piemēram. Ko tad tu te vēl dari?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kirkegors
2013-01-06 18:23 (saite)
Eju apkārt pasaulei, lai (spētu) atgriezties mājās (pie amish mennonites) , apmetot spirāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2013-01-06 17:26 (saite)
he kept believing that men can be persuaded by arguments

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2013-01-06 18:05 (saite)
indeed

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?