None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2020-06-02 23:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā tagad populāri atbildēt: 'lol' un 'ok, boomer'
https://mobile.twitter.com/CattHarmony/status/1268016835007406080


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jojo
2020-06-03 20:44 (saite)
aij, man slinkums ar tevi strīdēties. šveicē ienākumu nodoklis varbūt arī ir mazāks, 17-40%, un, iespējams, kapitāla apgrozījuma nodoklis arī, tāpat PVN, bet gan jau, ka akcīzes, zemes un īpašuma nodokļi ir stipri salīdzināmi. Beļģijā ir progresīvais ienākumu nodoklis no 25-50% atkarībā no ienākumu lieluma, ja lieto vidējo 39,3, tad tam jābūt svērtajam vidējam, un tas drīzāk liecina par sabiedrības segregāciju un to, ka mazāka likme piemērota mazākai populācijas daļai (mazai populācijas daļai ir mazi ienākumi). Beļģiem ir valsts veselības apdrošināšana, šveicē nav, beļģiem ir profesionāla armija, šveicei - vispārējā mobilizācija, kur savu bistoli un citu ekipējumu, ja atmiņa neviļ, katrs glabā savā pagultē - un tā tālāk. šveicē gan ienākumi gan dzīves dārdzība ir lielāki nekā beļģijā, bet apmierinātība ar dzīvi visai salīdzināma, tāpat kā gaidāmais dzīves ilgums.

manuprāt ir tikai adekvāti, ka jauni un veseli cilvēki maksā par vecajiem. viss kedās. kāda domas un rīcības brīvība, ja apdrošināšana, tāpat kā nodokļi, ir obligāta? domas un rīcības ilūzija, jaukum.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2020-06-04 09:58 (saite)
Tu varētu pieņemt, ka, iespējams, es esmu labāk informēts par veselības apdrošināšanu Šveicē? Es jau teicu, ka summas, kuras Tu var izvēlēties maksāt var būtiski atšķirties. Otrkārt, atkārtošos--kantoni nosaka lielu daļu no nodokļu politikas. Un cilvēki te ir izvēlējušies maksāt daudz mazākus nodokļus kā citur Eiropā, un--par spīti tam--dzīvo civilizēti.

Par izglītību runājot--pamatizglītība Šveicē *ir* par brīvu. Augstākā kaut ko arī maksā, bet tā nav īpaši dārga. Vēl kāda interesanta iezīme--tā nav arī obligāta--te visiem nav apsēstība ar to, kāds viņiem ir grāds. Te daudz lielāks uzsvars ir uz māceklis-zellis-meistars sistēmu.

"Average tuition fees at Swiss public universities: Bachelor's and Master's programmes: 400 – 3,700 EUR/year. PhD degrees: 100 – 900 EUR/year."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?