None of the Above ([info]artis) rakstīja,
Gari neatbildēšu, jo nav laika.

> marksisms ir būtiska akadēmiska nozare ar bagātīgu literatūru

Arī anti-marksisms ir būtiska akadēmiska nozare.

> marksisms ir pētniecisks rīks pastāvošo apstākļu izziņai

Tas ir kaut kāds rīks, jā, bet par pētniecisku to nesauktu. Marksisms neatbilst labai pētnieciskai praksei -- tas ir daudz iztirzāts manis piesauktajā anti-marksisma literatūrā. Iespējams, ka Tev ir vērts ar to iepazīties.

> par to joprojām runā nopietni, izglītoti cilvēki (ne es) nopietnos izdevumos.

Tādi nopietni, izglītoti cilvēki Rietumos nereti bija Marksisti-Ļeņinisti vai Maoisti. Skat. franču intelektuāļus, kas publicējās "nopietnos izdevumos", bet tajā pašā laikā aktīvi propagandēja un atbalstīja PSRS režīmu. Man tādi intelektuāļi nav ne graša vērti. Viņi jau vienreiz nodeva pusi Eiropas.

> ievilkt savu stulbo lauku seju libgen

Nenolaidīšos līdz tādiem marksistiskiem apvainojumiem. Piedot, ka mani ir lauku cilvēka seja, nevis pilsētas fabrikas strādnieka seja. Es zinu, ka komunistiem cilvēki ar zemi laukos vienmēr ir bijuši ienaidnieki, jo tie stāv pretī viņu interesēm.

> pa starpu nesenākajai vēsturei maisās Ļeņini un Mao, kas agrārās sabiedrībās mēģināja ieviest līdzsvarotāku iekārtu

Nē, sākumā Ļeņins to gribēja ieviest Šveicē (jo tolaik dzīvoja Cīrihē). Neviens viņu tur neņēma par pilnu, jo tā nebija izmisusi "agrāra sabiedrība". Arī Latvija tolaik jau nebija tikai agrāra sabiedrība, bet jau salīdzinoši stipra un attīstīta ekonomika Eiropas kontekstā. Ļeņins nekad neatmeta ambīcijas uz vispasaules revolūciju, tikai vēlāk Staļins mainīja doktrīnu uz "sociālisms vienā valstī". Palasi savu marksistu vēsturi.

> man nav uz paplātes pasniedzamu atbilžu, un galvenā doma ir, ka nenotiek noteicošas nozīmes saruna, lai tās atrastu.

To tu teici pirms, apmēram, nedēļas. Tagad jau tev ir skaidra atbilde uz visu -- sociāldemokrātija. Ļoti labi. Ņem karogu rokā, iesaisties valsts politiskajā dzīvē un attīsti sociāldemokrātiju Latvijā likumiskā ceļā -- ar uzvaru vēlēšanās utt. Ja valsts iedzīvotājiem šāda sistēma labpatiks, tad jūsu partiju pārvēlēs, ja nepatiks, jūs neiegūsiet demokrātisku atbalstu.

Neredzu iemeslu būt uzpūtīgam -- brīvā sabiedrībā vienmēr pastāvēs dažādas politiskās frakcijas -- no konservatīvajiem spēkiem, līdz sociāldemokrātiem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?