None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2018-05-28 17:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"The returns on (the right kind of) real estate have been so extraordinary that, according to some economists, real estate alone may account for essentially all of the increase in wealth concentration over the past half century."

https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2018/06/the-birth-of-a-new-american-aristocracy/559130/?single_page=true


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2018-05-28 21:28 (saite)
Jā, tas ir ticami, bet kādas ir alternatīvas? Fsjo poģeļiķ? Gan jau ir kas advancētāks, piemēram milzu nodokļi, bet tie paši cilvēki ar rīl esteitiem parasti kontrolē arī valstu finanšu jautājumus. Vēl neaizmirsti par baņķieriem, kas vispār manipulē ar virtuālu naudu. Ko darīt ar viņiem, lai panāktu kāroto taisnīgumu?. Kaut kur atceros, ka viena veida sociālisms mēģināja dīlot ar pirmajiem, otra veida - ar otriem. Ne tik forši viss iznāca.
Un btw, vai tas nozīmē, ka ekonomika tomēr pamatā ir zero sum game?

(Atbildēt uz šo)


[info]krishjaanis2
2018-05-29 01:27 (saite)
Problēma ir ne tik daudz real estate, cik spektrālais finansu kapitāls + tur visu laiku gaužas par nevienlīdzību, raksta murgus no sērijas "They don’t seem to appreciate that the only simple solutions are the incredibly violent and destructive ones", un tikpat ne vārda par brīvību, kaut gan autors mēģina dot nodevas kaut kādai paša izdomātai "amerikāņu idejai" vai ideāliem.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?