gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
Man personīgi svarīgāk liekas drošība un izdzīvošana, nevis ķeksīši tikumsignālu blociņā. Viss pārējais sāktu šķist samērā nesvarīgi, kad rajons, kurā tu dzīvo pakāpeniski pārvēršas par bandītu kontrolētu getto, kur grupveida izvarošanas, uzbrukumi ar mačetēm un granātām kļūst par kazuālu ikdienu un pāri tam visam saknes dzen agresīva, Rietumu vērtības nīstoša militāra ideoloģija. Tu piedāvā uz to pievērt acis un vadīties no personīgām emocijām.

Tāpat es nepiekrītu, ka šī ir bagātie vs nabagie problēma. Daudzi no t.s. bēgļiem noteikti dzīvo labāk par mani un daudziem citiem šeit Latvijā un daudz kur citur Eiropā. Uzvedības paterni attiecīgajā kontingentā sakņojas kultūrā, no kurienes tie nāk (kas daudzās valstīs tiešām nav nosaucama ne par ko vairāk kā mežonību) un attieksmē pret vietējo tautu/valsti un nevēlēšanās/nespējā pieņemt tās vērtības.

Visbeidzot, pat ja pieņemtu nepamatoto domu, ka eiropiešiem ir kāds morāls vēsturisks pienākums palīdzēt visiem pasaules skrandaiņiem, tas vienkārši nav racionāli paceļams un novedīs pie katastrofas pašā Eiropā, kā rezultātā iemesls kāpēc visi šie oportūnisti uz turieni brauc (labklājība, dāsnie pabalsti), pazudīs. Būs slikti gan vietējiem, gan migrantiem. Kā bija tajā vecajā parunā, ja vēlies pabarot cilvēku uz vienu dienu, iedod zivi, ja visu atlikušo mūžu, makšķeri. Absurdais veids kādā ar labestību (uz citu rēķina) cenšas nodarboties velkamisti, patiesībā nevienam ilgtermiņā nepalīdzēs pie tam eskalē sabiedrībā šķelšanos un kazi, var novest pie kārtējiem pilsoņu kariem un hitleriem. Multikulta uzspiešana ir bīstams un muļķīgs eksperiments. Palīdzēt var daudz konstruktīvākos veidos.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?