None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2017-12-30 10:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Should Moscow consider fomenting an ethnic uprising in the Baltics, the group that provides the greatest opportunity are the retired Soviet officials. They have a natural loyalty to Mother Russia that is born forth by their years of service during the height of Soviet power. Not only do they ideologically relate to Moscow, but they also receive monthly financial benefits as well, averaging around 200 euros a month (depending on one’s rank at retirement during the Soviet Empire.

Of the three Baltic nations, only Latvia does not have some sort of compulsory military service, which makes it difficult to foster a truly “Latvian” identity amongst the post-Soviet generation."


https://providencemag.com/2017/12/baltics-nato-soft-underbelly/

Atgādināsim, ka ļaut "militārajiem pensionāriem" palikt Latvijā bija Krievijas puses izvirzīts nosacījums izvedot savu karaspēku no LR teritorijas pēc neatkarības atgūšanas. Vairāk par to te: http://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/68492/devindesmitie/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pikaczu
2017-12-30 18:20 (saite)
Jā, militārie pensionāri arī Krimā bija viens no faktoriem.
Kaut gan, ja 90-tos militārie pensionāri bija kabani pašos spēka gados, tagad jau tie ir par ceturtdaļgatsimtu vecāki (kas nenozīmē, ka lojālāki). Mužikam šajā vecumā jau par sevi liek manīt dzīvesveida sekas. Šobrīd šī problēma risinās pati.
Ja par destabilizācijas iespējām un niansēm, tad vislielākā problēma ir nabadzība un ne tikai postsavoku segmentā.
Tas izriet arī no šī, manuprāt visai vērtīgā, pētījuma: http://www.naa.mil.lv/~/media/NAA/AZPC/Publikacijas/WP%2004-2016.ashx

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]artis
2017-12-30 18:25 (saite)
paldies par norādi uz pētījumu. iepazīšos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]9h8p26gv
2017-12-31 04:41 (saite)
>ja 90-tos militārie pensionāri bija kabani pašos spēka gados
Nācu tieši par šo iekomentēt. Viņiem tak visiem ir kaut kur ap astoņdesmit, ne? Tiem, kas vēl dzīvi. Nē nu, savākties uz piketu pabļaustīties jau vēl sprauni diezgan. Bet ja ir kāds sociums, par ko būtu jāuztraucas, tad tie ir šo penšu bērni un mazbērni - tā tautas masa, kas devītos maijos vācas pie pieminekļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?