None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2017-12-08 10:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
https://www.newcriterion.com/issues/2017/12/is-civilization-overrated


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2017-12-08 15:49 (saite)
Jā, bet, diemžēl, transhumānisti saviem mērķiem var izmantot tādu pašu retoriku. Bioloģisks cilvēks? Fui, cik barbariski.
Self-sustaining ciema kopiena Šveices kalnos? Fui, cik barbariski, labāk vertical farming un jaunas high-tec hruščovkas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-12-08 17:09 (saite)
Manu "fuj, cik barbariski" vērtējumu nav jāuztver kā saistošu normu vai apdraudējumu tiem, kuri šīs lietas vērtē citādi. Varu tikai piebilst, ka vertikālās fermas vai utilitāra pilsētplānošana (kas abas ir pierastas, mūsdienās plaši sastopamas lietas) kā piemērs transhumānistu idejām ir ļoti pieticīgs, uz robežas ar nerelevantu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-12-08 18:07 (saite)
Zinām zinām, tu mums liels sapņotājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2017-12-08 21:42 (saite)
Es tos pieminu kā diezgan reālistiskus un dēmoniskus piemērus, kuri, kā pareizi norādi, diemžēl jau kādu laiku ir vērojami praksē. Par dēmoniskām cilvēka bioloģiskumu atceļošām lietām runā sci-fi nūģu līmenī, kas vismaz pagaidām vēl ir uz "robežas ar nerelevantu". Šobrīd tuvākā no sci-fi nūģu lietām ir dažādu darbu automatizācija, iekš kuras vērtībspriedums "fui, cik barbariski" arī ir dienaskārtībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-12-08 22:00 (saite)
Visas nosauktās lietas, protams, turpināsies, jo tās darbojas un dara to ļoti efektīvi, salīdzinot ar iepriekšējām, vairāk pierastām iterācijām. Nav jēgas mētāties ar epitetiem, tas neko nemainīs. Vai nu pielāgojies un atrodi savu, konstruktīvu un ar savām intelektuālajām prasībām kaut cik sakrītošu, vietu šajā uzstādījumā, vai arī sāc jau savlaicīgi meklēt savu kalnu ciematu. Saku to bez īpašām antipātijām, tikai konstatējot faktu.

Par pārējo – pieņemu, ka mana "insaidera" pozīcija man paver nedaudz skaidrāku ainu par to, kas ir un cik strauji kļūst relevanti. No otras puses, neredzu jēgu mēģināt kādu par kaut ko pārliecināt. Dati un publikācijas ir pieejamas vispārīgai apskatei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2017-12-09 14:03 (saite)
Taburešu taisāmās mašīnās kļūst neticami advancētas, nudien.
Ar to bioloģiskuma atcelšanu būs tā:

Nu un, protams, čips galvā, lai google un cukermans varētu sekot līdzi ne tikai tavai saziņas vēsturei, bet arī ikdienas gaitām. Brave new shit.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-12-09 14:19 (saite)
Tā, kā mana nostāja visus šos gadus ir bijusi tāda, ka taburetes ir ne tikai viss, kas ir vajadzīgs, bet arī viss, kas pastāv, tad pieņemu, ka vari saprast, kādēļ šāda notikumu gaita mani visnotaļ apmierina.

Par pārējo – atkal, ļoti piezemēti un triviāli (autonomi un pusautonomi ieroči ir realitāte jau vismaz pēdējo dekādi). Pat specifiski "čips galvā" konceptam ir vesela virkne daudz tālejošāku un svarīgāku pielietojumu par kompāniju iespēju sekot indivīdu ikdienas gaitām (kas, atkal, ir ikdienas realitāte jau n-tos gadus ar pavisam ikdienišķām tehnoloģijām), nemaz nerunājot par šobrīd ļoti strauji attīstošamies precīzijas gēnu inženieriju, sintētisko bioloģiju, utt., utjpr.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2017-12-09 14:45 (saite)
Man patīk tava attieksme a la "cilvēku masveida novērošana un uzvedības kontrole ir norma jau vairākas desmitgades, so what, nekas jauns un šokējošs". Patiesi, cilvēku masu utilitārs un industriāls genocīds arī ir norma jau kādu laiku. Nedzimušu bēbīšu disposal arī ir norma kādu laiku, viss čikiniekā.
Nopietn, džeki, jūs brīžiem esat baisāki un riebīgāki par marksistiem un dekonstrukcionistiem. Interesanti, kuri pēc gradācijas ir lielāki sātana kalpi (t.i., vergi).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2017-12-09 15:03 (saite)
Es 15 minūtes ilgi mēģināju noformulēt konstruktīvu atbildi, līdz sapratu, ka pēc "nedzimušu bēbīšu" un "sātana vergu" piesaukšanas (cik noprotams, pilnā nopietnībā) tas vienkārši nav manos spēkos. Apsveicu, šis ir plakanās Zemes līmenis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2017-12-09 16:05 (saite)
Cilvēces mūžīgo tieksme uz pašiznīcību laikam vienmēr pavada tāda uncanny infantilas naivitātes un lecīgas iedomības kombinācija. Kaut kad pēc gadsimtiem mūsu kultūras atliekas atradīs kārtējie eloji-tehnokrāti un domās "nu mums jau gan viss sanāks, mēs dzīvosim saules mūžu".:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?