None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2016-09-19 09:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Reptilian brain (Trust nothing) -> Mammalian brain (Trust family) -> Primate brain (Trust clan) -> Human brain (Trust all those who may help)

High trust societies are much more efficient because we don't all have to (metaphorically) squat in the dirt guarding our meat. This frees humans up to divide labor efficiently, spend time on higher order problems, etc.

What it is that leads to high trust societies (cultural homogeneity, common religious convictions) however, is an unpopular area of studies.

This also explains why otherwise highly educated people fall for advance-fee fraud scams--it's not just greed. Implicit trust in others is what has made them successful in the first place."


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2016-09-19 10:39 (saite)
Drusku atgādināja sci-fi stāstu, kur citplanētieši pētīja cilvēkus, lai noskaidrotu, vai mums piemīt saprāts. Vispārējais viedoklis bija, ka nav gan, bet viens aliēnis ietiepās, ka mēs esam itin apķērīgi. Lai viņu nomierinātu, citplanētieši noķēra dažus it kā gudrākos cilvēkus, iespundēja krātiņā un piedāvāja banānu, kuru tāpat nevarēja aizsniegt, bet pēc tā bija jārāpjas pa virvi. Protams, ka pat gudrākie cilvēki izrādījās par stulbu tik vienkāršam uzdevumam.

Gudrie cilvēki izgāza eskperimentu, jo bija atlasīti veci zinātņu doktori, kuri vienkārši nejaudāja uzrāpties pēc banāna.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?