zamza ([info]arc) rakstīja,
@ 2008-11-23 00:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:argentina

café y confitería
gribeju uzrakstit par BA kafejnicam, kas ir loti popularas buenosairesiesu vidu. un kafejnicu kultura seit ir patiesam spoza, varetu but ka Francija vai Italija, bet tur esmu bijis tikai fragmentari un pa kafejnicam staigajis neesmu. Londona neko lidzigu redzejis neesmu, tur jau vairak tada pubu kultura.

biju piektdien aizgajis uz confitería Las Violetas, nedaudz arpus no centra. cafe darbojas kops 1884. gada, ir gaumiga un bez parmeribam, atskiriba no Argentinas vecakas kafejnicas Tortoni, kas ir spozuma un krasnuma paraugs, bet diemzel traki turistu apsesta. savukart ieks Las Violetas kafijo un alfahoro tikai vietejie, tads upper middle class, jo cenas ir diezgan iespaidigas. nu, luk, kafija ir briniskiga un man ka iesacejam tika piedavats komplektins no 4 alfahoriem/kucinam, kas bija neizsakami gardi un tik nezeligi saldi, ka pec apesanas uzreiz sagribejas noskriet 5 km krosu, lai nodedzinatu iegutas kalorijas. apkalposana laipna, bet ne uzbaziga un apkalpo tadi pasi padzivojusi un pieredzejusi viesmili ka ari visur citur BA. publika ir visu vecumu un dzimumu buenosairesiesi (un nevis tikai padzivojusas kafijas tantinas, ka varetu iedomaties), kas piektdienas vakara pec darba iznakusi ar draugiem un kolegiem iekafijot.

padzeru kafiju, padomaju un nevaru nemaz atcereties, vai Riga vel ir kada tada klasiska kafejnica ar kafiju/teju un maizitem jebsu visu ir parnemusi bari, krogi un restorani? zinu paris pasapkalposanas maizisotavas, kur var maizites/kafiju nemt lidzi vai pateret uz vietas, bet ta tomer ir nedaudz cita kategorija. savukart seit centra (un ne tikai) ir pa kafejnicai uz katra sevi cienosa ielas stura.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]barbala
2008-11-23 11:52 (saite)
Rīgā, šķiet, nav, bet Tallinas Kalev, netālu no Tompea ir ikurāti lielisks laika pārbaudi izturējušas kafejnīcas paraugs.

Kā ar milongām?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]arc
2008-11-24 04:24 (saite)
nu, lai ietu uz milongu vajag kaut nedaudz macet dejot (tango). es vel tikai gatavojos uz pirmajiem kursiem pirmdien iet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?