zamza ([info]arc) rakstīja,
@ 2011-11-03 00:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:buenos aires

esmu atpakaļpārvācies!
nežēlīgi pie sevis lamājot iepriekšējo klaji cūcīgo istabas iemītnieku, šodien tomēr paguvu satīrīt cūku šķūni un savietot mantas pieejamajās mēbelēs.
pieļauju, ka rīt, nežēlīgi internāli lamājot nu jau pašreizējos dzīvokļa biedrus, došos vismaz daļējā uzbrukumā virtuvei un koridoram (vismaz izslaucīšu).

un es te nemaz nežēlojos: man ļoti, ļoti, ļoti patīk mūsu dzīvoklis, ar jau kkad agrāk publicēto rīta brokastu kafijas skatu no jumta! šorīt jau iekafijoju uz jumta!



p.s. jā, jūs redzat pareizi, zemenes, nu jau 3. gadu pēc kārtas, šajā gadalaikā beidzot ir ienākušās.
p.p.s. attēlos redzamais 2-ritenis nav mans un alus pudeļu kolekcija arīdzan ne.
p.p.p.s. PATS GALVENAIS! šodien apritēja tieši 3 gadi, kopš piezemējos Buenosairesā. par to liecina arī 3 gadus sena logoreja šai pašā žurnālītī. šodien gan dzēru tikai alu. piedevām alu, kuru vēl pirms 3 gadiem atzinu par klaji sūdīgu, bet tagad pie valdošajām gaisa temperatūrām galvenais nosacījums ir, lai alus būtu labi vēss. tā gadās.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gara_diena
2011-11-03 10:23 (saite)
Es palasījos tavu sākumu... Un man īsti nav skaidrs kā tas dažiem cilvēkiem izdodas - aizbraukt uz otru pasaules galu un tīri mācīties valodu. Par kādiem līdzekļiem jūs sevi uzturat?
Jūs esat vienkārši ārkārtīgi ģeniāli un iepriekš sapelnat/sakrājat kaudzi naudas vai kā?
Pastāsti man lūdzu, iedvesmai, kā tu to realizēji?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]arc
2011-11-03 16:58 (saite)
nu, jā, es varu atbildēt tikai par sevi, par citiem būs grūtāk.

manā gadījumā es biju līdzīpašnieks kompānijai, ko mēs no 10 cilvēku komandas ~10 gadu laikā izaudzējām līdz 300 cilvēku uzņēmumam un pārdevāmies vienai ārzemju korporācijai. tā kā pamata komanda mums bija jau izveidojusies agrāk un pēc pārdošanās man vēl 3 gadus pēc līguma vajadzēja nostrādāt korporācijā, tad kopumā man tas bija 16 gadu darbs, brīžiem ne tikai vienkārši grūts, bet gandrīz jau vājprātīgs. bet nu summa summarum, šķiet, ka bija tā vērts - pa 3 gadiem esmu pilnībā atguvies no tā dzīves perioda un sačiņījis veselību, gan fizisko, gan garīgo.

bet vispār Buenosairesa ir pilna ar cilvēkiem no visām pasaules malām ar noslieci uz klaidonību. tiesa, no Austrumeiropas esmu saticis diezgan maz cilvēku, vairāk no Ziemeļamerikas/REiropas/Austrālijas/Japānas. grūti skaidrot, kāpēc tā, jo ne visi atbraukušie rietumnieki nāk no ļoti labi situētām ģimenēm. liela daļa atbrauc un uzreiz sāk neoficiāli strādāt bāros un hosteļos, paralēli izveicot aktivitātes, kādas nu šī brīnumainā pilsēta piedāvā; vēl daļa "iesprūst" Buenosairesā sava pēcskolas/pēcaugstskolas/pēcarmijas gap-year laikā.

interesants piemērs (tādā ziņā, ka, lai brauktu gap-year-ā nav jābūt miljonāra atvasei) bija viens vācu puisis, kurš par 8000EUR (ko pats bija pēc vidusskolas, strādājot un taupīgi dzīvojot, ietaupījis 1-2 gadu laikā) bija devies, neatceros 8 vai 12 mēnešu ceļojumā pa Dienvidameriku (8KEUR ietvēra arī lidmašīnas biļeti turp-atpakaļ). tiesa, viņš ceļoja ļoti taupīgi un izvairījās no dārgākajām Dienvidamerikas valstīm, kā Čīle, Brazīlija, Argentīna. bet nu tomēr. ok, Ljā pēc vidusskolas 1-2 gadu laikā 8Keur sakrāt varētu būt pagrūti. bet nu šogad man viena latviešu paziņa, kas dzīvo Īrijā, uz 2 mēnešiem atbrauca ([info]hellcat, ja kas). viss atkarīgs no prioritātēm un trakuma pakāpes.

un tas, vai tu mācies valodu, tango, ceļo riņķī vai vienkārši guli pludmalē, tas jau vairāk no personīgā klikšķa galvā atkarīgs. katram savs ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hellcat
2011-11-03 21:15 (saite)
jā, es pie šī komentāra arī gribēju pirms tam kaut ko rakstīt, bet izdomāju, ka nebūs godīgi, ja es kaut ko citu cilvēku vietā mēģināšu atbildēt.
es nesaprotu, tu esi ievācies tagad Diego istabā, vai arī vienkārši tāpat viņa alus pudeļu kolekciju safočēji?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]arc
2011-11-03 21:18 (saite)
jā, jā, es taad Diego istabā ar visu alus pudeļu kolekciju:)
nav tik liela, bet daudz omulīgāka. un alus pudeļu kolekcija, protams!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hellcat
2011-11-03 21:26 (saite)
pie visa, ko arc šeit sarakstīja, es gribu piemetināt, ka tik tiešām katram ir savas prioritātes.
Mana vēlme apceļot D-ameriku bija jau ļoti sen un ar tādu mērķi es pirms 6 gadiem aizbraucu uz Īriju (toreiz ar domu uz gadu), lai sapelnītu naudu un pēc tam ceļotu. Dzīvē, protams, viss savādāk iegrozās un šobrīd joprojām esmu Īrijā un uz D-ameriku aizbraucu es beidzot tik šogad, jo strauji tuvojās mana 30.dzimšanas diena un sāku domāt par to, ko pašai beidzot gribas darīt, nevis ko citi no manis sagaida.
Tiesa, aizbraucu uz daudz īsāku laiku nekā agrāk biju plānojusi, jo atkal citas prioritātes, tai pat laikā esmu diezgan pārliecināta, ka šī nebija pēdējā reize D-amerikā un pēc kādiem pāris gadiem es atkal ņemšu time off un kaut kur došos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?