Aranel ([info]aranel) rakstīja,
@ 2007-04-20 09:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:annoyed
Mūzika:Rammstein - Spring

Klusās dusmas
Nezini - neraksti, nekomentē. Nepazīsti - neizplati stereotipus, priekšstatus, par kuriem zinu, ka maldīgi, bet tu nezini neko. Klusē, paturi pie sevis. Sākumā iepazīsti, tad izsaki savas domas, iedomas, prātojumus. Mani tas neskar, jo zinu, ka kļūdies. Tomēr kaitina, ka ir tādi, kas pārtiek no klačām, no baumām. Viena tante teica.. Vairāk klausi, ko citi saka!! Veido savas domas no savas pieredzes, nevis no citu, iespējams, tev pat nezināmu cilvēku pieredzes.
Tukši ir tie cilvēki, kuri spriež par citiem no tā, ko ir dzirdējuši, nevis paši iepazinuši. Parasti ir tie, kuri neredz dzīvei ne jēgu, ne mērķi, kuri nespēj priecāties par mirkli. Izklaidēties, kad ir labi, kad esi pelnījis, bet paspēt arī darīt savus darbus, iet pa savu ceļu. Vienmēr paticis, ejot gar pļavu, no griezties no ceļa un iebrist ziedos, nogulties zālē, pavērot debesis, atpūsties. Katrs to dara savā veidā, un ja tu to izmanto, lai dalītu cilvēkus kategorijās, tad tu esi tā prastā, vienkāršā, kura tikai vārdos cenšas būt apgarota un saprātīga, tikai citu cilvēku acīs. Bet zini! Tu melo pati sev!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tumsone
2007-04-20 12:43 (saite)
Ak, paldies... Tu tik ļoti šauj garām. :)

Vēlies padiskutēt par šo tēmu? Man ir daudz sakāmā attiecībā uz tavu postu. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aranel
2007-04-20 16:42 (saite)
M? Kaut kas sirdī iedūra??

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tumsone
2007-04-20 16:47 (saite)
Ne pārāk, man tikai ļoti patīk paskaidrot savu domu un nolīdzināt nesaprašanās. Pēdējā laikā esmu pasista uz diskutēšanu... ah :)

Ja man būtu sirdī baigi iedūries, tad es uzreiz attaisnotos pret katru teikumu, kas man liktos ļoti nekorekti pateikts par mani. Nē, es tikai piedāvāju iespēju uzzināt manas domas šajā sakarā ;)

Nu nedusmojies taču! ;) pat klusām ne...
Aija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aranel
2007-04-20 17:00 (saite)
Nedusmojos :) Vienkārši esmu atklausījusies dažādus izteicienus par ekonomistiem, kas itin bieži nemaz nav tuvi patiesībai. Kaut gan atzīstu, ka neko nevaru teikt par LU ekonomistiem - tie man sveši. Tomēr cilvēkus manā skolā jau nu nekādi (vismaz es) nespētu nosaukt par parastiem - viņi visi ir personības ar saviem uzskatiem, mērķiem. Un zilumus zem acīm esmu viņiem redzējusi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tumsone
2007-04-20 17:10 (saite)
zili riņķi zem acīm ir tikai tulkiem un it ;) ekonomisti ir vienmēr pēc izskata ir glīti un korekti, un kārtīgi.

Un starp citu, ja es saku, ka cilvēks ir parasts, tas nebūt nenozīmē, ka viņš nav personība. Īstenībā pamatu pamatos es uzskatu, ka katrs cilvēks ir unikāls ar savu personību un ir tādēļ vien pats par sevi cienāms.

Tik man ļoti arī patīk iedalīt cilvēkus dažādās kategorijās (nav laba īpašība, es zinu), bet tas nav jāuztver tik nopietni, jo lai cik smalkās kategorijās es nedalītu, es zinu, ka jebkurā no kategorijām cilvēki būs ļoti dažādi un atšķirīgi, proti - personības.

Jā, jā... atkal garš teksts. Es vnk vairs nemāku atbildēt īsumā. :)
Aija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aranel
2007-04-20 17:32 (saite)
Varbūt tavā skolā zilie riņķi ir tikai IT un tulkiem.. Savus kursa biedrus gan esmu redzējusi gan ar lokiem, gan ar aizpampušām acīm, nomocītus, nakti negulējušus, lai pagūtu izlasīt makulatūras kalnus pirms eksāmena. So.. Tu spried par savējiem, es par savējiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tumsone
2007-04-20 17:36 (saite)
Es taču jau teicu - tas ir mans subjektīvais viedoklis. Un es to apzinos. Un es to nevienam neuzspiežu. Un es saprotu, ka mans personiskais subjektīvais viedoklis mēdz atšķirties no objektīvās realitātes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?