Parasts cilvēks, parasti ieraksti - [entries|archive|friends|userinfo]
Antuanete

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 12th, 2018|11:03 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

   Iespējams, būtu elegantāk atsākt rakstīt tieši pēc gada pārtraukuma, bet prasās tomēr ātrāk, kamēr prasme sakārtot domas un kaut ko uzrakstīt nav pavisam atrofējusies. Kaut kā bija sakritis tik daudz pienākumu #darbiņā, ka nepalika spēka un laika refleksijai, par ko tagad mazliet žēl, jo bija visai episka vasara un rudens. Nobraukāju ar mašīnu ap 12 000 km (tikai darba darīšanās), nostaigāju kājām dažus simtus, pazaudēju 8 kg svara (novembrī cilvēki sāka šo faktu atzīmēt ne vairs komplimentāri, bet ar līdzjūtību; pamata satraukumam nebija - gandrīz viss jau uzēsts atpakaļ), daudz jauna redzēju un iemācījos. Ziema bija par īsu, lai kārtīgi atpūstos un sagatavotos sezonai; nedaudz gan atpūtos piespiedu kārtā, jo daudz slimoju (bērniņš parūpējas par regulāru vīrusu piegādi un vēl pats ik pārnedēļas mēdz slimot). Apņemšanās vairāk apmeklēt pasākumus un socializēties ir grūti īstenojama augšminēto iemeslu dēļ (kā kaut kur sataisies, tā jaunais pilsonis appuņķojas; satikties ar draugiem, kam mazi bērni, vispār neiespējami). Cenšos ieviest dzīves telpā minimālismu, ik pa laikam rīkojot tīrīšanas, kārtošanas un ārāmešanas akcijas (bērniņš iemācījies komentēt: "Mamma visu kārto!"). Neiet viegli, jo minimālisms konfliktē ar zero waste, proti, roka neceļas tāpat vien sviest ārā labas lietas, bet aizgādāt tās līdz ziedojumu pieņemšanas vietām prasa plānošanu, tāpēc plauktos krājas atdodamo mantu maisi (pamazām gan kaut kas attīrās).
   Šodien redzēju un dzirdēju pirmos strazdus!
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:March 12th, 2018 - 11:23 am
(Link)
intensīvi!

bet ar tām mantām uzraksti kādai organizācijai, ja viņiem pa ceļam/reģionā vajag, ātrāk tiksi vaļā
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 12th, 2018 - 11:44 am
(Link)
Es jau zinu, kam gribu aizvest, bet tas speciāli jāieplāno; nav arī bijis gadījuma, kad vajadzētu konkrēti manā apkārtnē. Joprojām gaidu izdevīgu brīdi, kad vecāku mājās esošos vecos plauktus varēs kādam noziedot :D
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:March 12th, 2018 - 11:48 am
(Link)
Palidzesim viens otram visu laiku vajagot plauktus noliktavai
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 12th, 2018 - 11:56 am
(Link)
Jā, es par viņiem domāju, bet vispirms ir jāpanāk, ka tēvs izšķiro savu hlamu un ir gatavs no tiem plauktiem šķirties :D
[User Picture]
From:[info]nrk
Date:March 12th, 2018 - 12:31 pm
(Link)
Čau, Anutanete! Prieks tevi atkal lasīt!
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 12th, 2018 - 01:05 pm
(Link)
Čau :) (prieks, ka citi nav tik slinki kā es, un raksta visu laiku)
[User Picture]
From:[info]nova
Date:March 12th, 2018 - 03:16 pm
(Link)
priecājos lasīt:) nemet ārā neko, tepat cibiņš oblica ik pa laikam nogādā lietas tiem, kam ļoti vajag, un tāpat ir daudz citu vietu, kur var nodot lietas. bet par strazdiem - wiiiiiiiiiiiii:)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 12th, 2018 - 03:35 pm
(Link)
Vienu nelielu kravu jau Oblicai iedevu, bet viņai mērķauditorija drusku cita vecuma un tipa :)
[User Picture]
From:[info]udensroze
Date:March 12th, 2018 - 03:17 pm
(Link)
Labdaribas lapa biezji ir mineets, kur ko vajag un Ogres rajons arī ik pa laikam figurē
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 12th, 2018 - 03:35 pm
(Link)
Paskatīšos; es pamatā sekoju "Palīdzēsim viens otram".
From:[info]polija
Date:March 12th, 2018 - 10:39 pm

cik pazīstami

(Link)
cik ilgi jau pilsonis iet dārziņā?
Visi reklamē, ka pirmais pusgads esot trakākais. Mums jau 3 meneši aiz muguras, no kuriem dārziņā kopā būts bik vairāk kā mēnesi. Arī sociālā dzīve atkrīt tieši minēto iemeslu dēļ un būtībā sajūsminos jau par tām dienām, kad varu kaut vai aiziet uz veikalu, jo mazā ir tieši tik pusslima un laukā ir tieši tik daudz grādu, lai viņu pusslimu drīkstētu vest laukā. Par ciemošanos būtībā var tikai sapņot. :)
Es, kad decembra sākumā palaidu bd, arī sapratu, ka mana imūnsistēma nav gatava tādam baciļu uzlidojumam, jo meita tikai drusku pašņurkājās, bet es nolikos pa krietnam un darba gaitas bēc bka atsāku pusbeigta..
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 13th, 2018 - 07:53 am

Re: cik pazīstami

(Link)
Kopš augusta. Domāju, jums iegriezis tas, ka sākums ziemā, kad lielais vīrusu laiks; mums bija laiks drusku adaptēties. Bet nu jā, es arī parasti slimoju viegli un dažas reizes pa gadu, bet šoziem spēj tik pirkt kabatslakatiņus, un bija arī pāris kārtīgi nolicieni gultā.
[User Picture]
From:[info]savaadaisu
Date:March 13th, 2018 - 03:27 pm
(Link)
7dien dzirdēju dzērves
un kaut kad janvārī arī mājas strazds pamielojās pie barotavas.
[User Picture]
From:[info]neimi
Date:March 14th, 2018 - 11:14 am
(Link)
Un es jau nodomāju, ka tu slepeni kaut kur raksti (it kā pašai nebūtu gadījies tā, ka veselu gadu nav laika kaut ko blodziņā ierakstīt).

Es pareizi atceros, ka valsts dārziņā ar puņķiem nepieņem?
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 14th, 2018 - 11:20 am
(Link)
Ārā nevienu nemet, bet māsiņa visus ir noaudzinājusi, ka ar lielajiem puņķiem (kas pašam bērnam traucē dzivot un aplipina citus) lai neved.
[User Picture]
From:[info]neimi
Date:March 14th, 2018 - 11:29 am
(Link)
Atceros šito ārprātu - bērnam sākas iesnas, pāris dienas mājās, un tad vajag ārsta zīmi, aizej pie ārsta, šī pasaka, ka nu, pagaidām pa mājām, atnāciet vēl nākamās nedēļas beigās. :/ It kā saprotu, ka būtu jāļauj bērnam izveseļoties līdz galam, bet kurš tad strādās? Turklāt, ka izveseļošanās neko nelīdz, tāpat nedēļas laikā atkal kaut ko saķer.
Tu kaut kā atrisināji, kā tikt uz darbu, kad bērns neiet dārziņā?
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 14th, 2018 - 01:03 pm
(Link)
Es ar vienkārši punķiem nemaz nevedu pie ārsta, un arī zīmi uzraksta neklātienē vai vispār neraksta. Ja ir temperatūra un aizdomas uz ko vairak, tad gan (tā noķēra trokšņus plaušās un uzlika uz AB).
Risinājums palikšanai ir 2 dienas nedēļā vīramāte, pārējo nosedzam paši kurš nu var un mani radinieki. Parasti 1-2 dienas man vai vīram pašiem jāpaliek, laimīga kārtā varam to atļauties.
From:[info]polija
Date:March 16th, 2018 - 07:13 am
(Link)
Valsts bd 3 dienas var bez zīmes? Mums ir līdzfinansējums privātajā un vajag zīmi vai vecāku iesniegumu par katru dienu :( Un B lapu tāpat vajag (to neklātienē neraksta). Tad nu tieši tā ir bijis, ka pa poliklīnkām vēl kko pielasa klāt :(
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 16th, 2018 - 09:40 am
(Link)
Māsiņa drusku pamoralizēja par to, ka ved bez zīmēm vai neatrādot, bet principā vēstījums bija - pašiem vecākiem jāatbild par to, vai bērnu ar puņķi beigu stadijā var vai nevar laist (tb, vai viņš izveseļosies vai arī pieķers kaut ko klāt). Apmēram tā kā Tu zemāk raksti, galvenais nelaist infekciozā stadijā.
From:[info]polija
Date:March 16th, 2018 - 07:11 am
(Link)
nu man jau šķiet, ka aplipina tieši pirmās dienas, ka tikai šņurkulējas un šķauda. Kad lielie, zaļie - tur jau ir bakteriālā inf. drusku klāt un tā jau vairs nelīp..
Katrā ziņā es bijus dusmīga, kad man te sāka lasīt morāli, par to, ka bērns klepo, a es laižot uz bd. Jo nu klepo pa brīdim stiprāk vai vājāk tur visi, un mana meita to krekšķi tur pirmajā bd nedēļā norāva. Tikai manas bezdarbības dēļ tas aizgāja trakāk (puņķi, ausis, ab), kas anyway nav lipīgi.. A vot pagājšnedēl izrādās ne čiku ne gribu (grupas čatiņā) šitie lielie moralizētāji (nu ok - mok cits vecāks, ne šie) palaiduši uz bd bērnu ar pumpām, ar koksaki, kā rezultāta mana atkal nedēļu pa māju.
Man jau šķiet, ka nevajag tieši laist ar infekcijām (gripa, vējbakas, pumpu vīrusi utt.), un tai dienā, kad bērns nonstop šķauda vai tml, bet zaļie puņķi un tas, vai pats vecāks šādi laižot savam bērnam nepiedabū bronhītu vai ko tādu, tas jau lai paliek uz pasa vecāka sirdsapziņas.
Man bd bija pārrunas par to, ka reiz, kad grupiņā bija vēdervīruss, pamanīju ka auklīte no vienas krūzes dod dzert visiem bērniem. Un vēl vienreiz ar vienu salveti visiem degunus tīra!!