Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
> Tāpēc, ka lauksaimniecība ir savietojama ar vēja parkiem - pēdas nospiedums jau ir neliels pret kopējo nepieciešamo laukumu (tikai kādi 2%).

Tas ir labs punkts, par to es nebiju iedomājies. Bet vai tie 2% būtu jēgpilni attiecināmi arī uz lieliem vēja parkiem? jo es pieņemu, ka uz katru vēja ģeneratoru vajag vēl apkalpojošo infrastruktūru (vadi, invertori(?) vai kas tamlīdzīgs, kaut kādas papildus struktūras) ?

Pie lielām vēja fermām ir arī citi jautājumi, piemēram, cik lielā mērā viņas ir iespējams bāzt kopā tā, lai vieni ģeneratori nezagtu vēju citiem, kā arī, kā lielas vēja fermas ietekmēs pašu lokālo klimatu tai vietā, kur uzstādītas (skat. piem. šo popsci rakstu), utt.

Par aprēķiniem -- man pa rokai bija iepriekšējā gada ASV Enerģijas departamenta dati, ka vēja ģeneratori izmanto aptuveni 360x vairāk zemes kā tipiska (1000MW) AES, un saules paneļu parks -- 75x, lai saražotu to pašu apjomu. Varbūt tavos datos bija nominālās jaudas, bet viņi rēķināja garantētās piegādes (t.i., piemēram, ietverot apstākli, ka saules paneļi ~pusi diennakts neražo vispār)?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?