antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
Nu, salīdzināsim to ar vingrošanu. Ja kāds visu mūžu ir bijis slinks un aptaukojies, bet tad sāk vingrot, tas arī var stipri paildzināt viņa mūžu. Taču tas nāk kopā ar būtiskām personības izmaiņām (biežāk pozitīvām šajā piemērā). Ikdienišķā nozīmē mēs, protams, teiksim, ka "tas ir tas pats cilvēks". Tajā pašā laikā, tas noteikti vairs nebūs tas pats cilvēks, kam mīļākā lieta pasaulē bija caurām naktīm stūķēt čītos ar kolu, un spēlēt datorspēles.

Tāpat ar to transhumānismu - jūs jau mīlat savu tagadējo pieredzi, nevis kaut kādu abstraktu atmiņas un iemaņu konfigurāciju. Kad nonāksi tajā mašīnā, vai citā ķermenī, es domāju, ka pieredze mainīsies tik drastiski (atšķirībā no narkozes, piemēram), ka tas jau faktiski būs jauns cilvēks, kas vienkārši sāks no tā punkta, kurā Tu beidzies.

P.S. Ja šī tehnoloģija būs pieejama, tad es noteikti to atbalstītu cilvēkiem, kas ir funkcionāli svarīgi cilvēcei - spilgtākajiem zinātniekiem, filozofiem, utt. Taču man bail, ka reāli uz to visvairāk rausies visādi miljardieri, ego-tripotāji, kam emocionālu traumu rezultātā smadzeņu patterni liek domāt, ka viņu pastāvēšana ir eksistenciāli svarīga pati par sevi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?