Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
Jo CRT līdz pavisam nesenam laikam ir bijis tikai dziļi specifisks ASV akadēmiskās jurisprudences virziens, kam ir maz sakara ar to, ko korporatīvā vidē izdomā iekļaut kaut kādos slikti pārdomātos "diversity training" vai tamlīdzīgos pasākumos, kas parasti notiek ķeksīša pēc. Izlasi augstāk manā komentārā, kur ielinkoju uz Christopher F. Rufo tvītu skrīnšotiem. Diemžēl, izskatās, ka arī tu esi kritis par upuri viņa stratēģijai. Vēl iesaku paskatīties google trends - līdz pagājušajam gadam neviens nezināja nekādu CRT, un tad pēkšņi par to runā visi, pat Eiropā.

Tāpat arī iesaku palasīt to linku uz wiki, ko pats ieliki. Piemēram:
United States

Conservative lawmakers and activists have used the term "critical race theory" as "a catchall phrase for nearly any examination of systemic racism", according to The Washington Post.[8] In September 2020, after seeing a piece on Fox News in which conservative activist Christopher Rufo denounced CRT,[74] President Donald Trump issued an executive order directing agencies of the United States federal government to cancel funding for programs that mention "white privilege" or "critical race theory", on the basis that it constituted "divisive, un-American propaganda" and that it was "racist".[75][76][77] Rufo's use of the term propelled the controversy into the mainstream; he wrote on Twitter, "The goal is to have the public read something crazy in the newspaper and immediately think 'critical race theory'."


Tas, kas ir noticis, ir paņemts viena specifiska akadēmiskā virziena nosaukums un tas ir mākslīgi sasaistīts ar jebko, kas cilvēkiem varētu nepatikt, un tas tiek darīts ar vienu mērķi - lai radītu iespaidu, ka CRT ir kaut kāds visaptverošs uzbrukums amerikāņu vērtībām vai kam nu tur. Principā, tas būtu tāpat kā, ja es paņemtu terminu "Latviešu Folkloras Analīze" un sasaistītu to ar jebkuru idiotismu, kas nāk no nacionālistu puses, aizietu par to runāt TV, Levits mani dzirdētu un nākamajā dienā aizliegtu Latviešu Folkloras Analīzi, jo tās aizsegā notiekot nacionālā naida kurināšana Latvijā. Un tad visā Latvijā sāktos masveida vecāku protesti pie skolām, jo literatūras stundās taču mēdz pieminēt tautasdziesmas. Un tad gadu vēlāk Scaramouche rakstītu cibā Antiprojekcijai, ka arī saskāries ar šo biedējošo Latviešu Folkloras Analīzi, jo kolēģe viņam uzdāvināja koka sūdiņu ar latviešu zīmēm, savukārt korporatīvajā ballītē priekšnieks uzaicināja uzstāties Skyforger. ;D


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?