antiprojekcija ([info]antiprojekcija) rakstīja,
Kas tās tagad par muļķībām? Tu taču saproti, ka elektrostacija nav traktors, kam jāspēj pavilkt arklu? Ir vienalga, vai ir viens liels, vai 1000 mazu ģeneratoru, no svara ir tikai gala jauda.

Un pat pieņemot Tavu modeli, tā atšķirība nemaz nav tik būtiska - offshore turbīnas jau ir ar 10+MW jaudu. T.i., vajag tikai ~100 turbīnu, lai nosegtu tipisku kodolstaciju. Atšķirībā no kodolstacijas, turbīnas var sliet augšā, apkopt un labot pa vienai.

Par to scale arī - ja ir tik briesmīgi kā saki, tad kā, Tavuprāt, piemēram, Vācijai ir izdevies ar saules enerģiju vien 2020. gadā saražot apmēram tik pat daudz enerģijas kā ar AES (nav nekāda Sahāra, cik zinu)? Visa šī jauda reāli uzcirsta pēdējo 20 gadu laikā. Ar vēju saražots vēl 2.5x vairāk, kopumā ap 40% Vācijā ražotās enerģijas ir atjaunojamā.

Vienkārši paskaties AES rentabilitāti salīdzinot ar sauli/vēju, un Tev vairs nebūs jautājumu par to, kāpēc neviens tādas vairs nebūvē izņemot Ķīnu (bet tur jau plānveida ekonomika). Un pat Ķīnā kopējā vēja enerģijas jauda pārsniedz AES jaudu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?