302cc9b4780f8cbef6f70c3a8417913050b6aafb ([info]mindbound) rakstīja,
> opozīcija monarha valsts struktūrās

Ja tev šī šķiet fantastika, tad man sāk rasties secinājums, ka tu atbildi nevis man, bet kaut kādai manai vai manas pozīcijas karikatūrai. Protams, ka monarha varai ir jābūt operacionālā līmenī absolūtai (pretējā gadījumā reāli valda tas vai tie, kuri var komandēt monarhu), bet damage control mehānismi ir pašsaprotama lieta un eksistē pilnīgi visās varas realizācijās. Atšķirība ir tajā, ka pie lawful and legitimate varas (t.sk. pie nekompromitētas demokrātijas) šie mehānismi vismaz daļēji ir formalizēti, kamēr pie tirānijas tos nākas improvizēt.

> Btw, tu varētu tomēr atbildēt uz antiprojekcijas jautājumu, kā tu iedomājies monarhiju

Tam man anyway vajadzētu eseju, t.sk. tādēļ, lai atstātu pēc iespējas mazāk "so you're saying...?" uzbrukumiem pieejamas vietas. Vispār gan laba doma, kaut kādā brīdī es varētu arī kaut ko tādu ņemt un uzrakstīt. Katrā ziņā, tā ir kombinācija no vēsturiski pārbaudītas prakses un mūsdienu tehnoloģiju dotajām iespējām, runa obviously nav par mēģinājumiem realizēt 1:1 aizgājušu gadsimtu uzstādījumu kaut vai tāpēc, ka ļoti daudz ko maina tādas iespējas, kā ātrgaitas transports, lieljaudas skaitļošanas un ražošanas tehnoloģijas, ekstensīvi sakaru tīkli, kriptogrāfija, blokķēdes u.c.

P.S. Lai nu kas, bet [info]ctulhu galīgi nav monarhists un es viņam pa politikas līniju mēdzu oponēt vismaz tikpat cītīgi, cik tev, tikai citos rakursos.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?