Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
Gan jau, ka jāskatās, par kurām aktīvistu frakcijām ir runa.

Cik es no savas perifērijas spriežu, tad pirms nu jau padaudz gadiem, kad šis jautājums tika sākts cilāt sabiedriskajā diskursā, tad no LGBT+ aktīvistu puses patiešām dominēja uzstādījums, ka viendzimuma pāriem vnk vajag iespēju apprecēties/salaulāties. Ap to laiku tad notika satversmes grozījumi, kuros tika iekļauta piebilde, ka laulība ir starp vīrieti un sievieti.
Pēdējo gadu laikā šķiet, ka ir izvirzījies samiernieciskāks viedoklis, ka nu tad dodiet vismaz līdztiesīgas iespējas juridiski noformēt attiecības (no šī izauga dzīvesbiedru likumprojekts). Piemēram, redzamākā Lv organizācija Mozaīka nepārprotami atbalsta.

Es uz to skatos tā:
1) Viendzimuma laulības būtu bijis no juridiskā viedokļa visvienkāršākais variants (ja nebūtu notikuši satversmes grozījumi). Nekādi likumi no jauna nav jātaisa, tikai jāpapildina esošais ar gandrīz vai vienu teikumu. Taču kristiešiem un konservatīvajiem arī ir jūtas, un viņu jūtām laulību institūts ir svēts un neaizskarams. Tādēļ es domāju, ka šajā virzienā šobrīd ir diezgan bezcerīgi kaut ko ņemties.
2) Dzīvesbiedru likumprojekts kā labs variants, kur aita pusbadā un vilks tomēr vēl dzīvs, jebšu lose-lose scenārijs, bet vismaz kompromiss. Pret šo joprojām ir stingra pretestība, bet vismaz man šķiet, ka tā ir reāla iespēja tomēr tuvā nākotnē panākt daudzmaz līdztiesību viendzimuma pāriem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?