- Darbi un dienas
- 4.2.12 18:08
- Trusis manā izpratnē ir ziemas ēdiens. Vakar pamanīju, ka Rimi gaļas nodaļā truši izmesti, plāns bija skaidrs. Šodien paguvu uz pēdējo. Atnesu mājās, sadalīju 4 daļās, uz pannas apcepu brūnu. Liku katlā kopā ar sīpoliem, burkāniem, selerijas kātiem un gabalu saknes, krietnu sauju zaļo olīvu bez kauliņiem, pētersīļa lapām, dažiem stiebriem timiāna, lauru lapām, melnajiem un smaržīgajiem pipariem, pāris ķiploka daiviņām, 4-5 krustnagliņām un puspaku sarkanvīna par Ls 1,99. Ļāvu lēnām sautēties stundas 3-4, kamēr gaļa pati nāca nost no kauliem. Izdzērām pudeli Normandijas sidra. Tad šķidrumu nokāsu mazā katliņā, gaļu nodabūju nost no kauliem, kaulus izmetu. Dārzeņus - seleriju, burkānu, smukākos sīpolu gabalus - saliku atpakaļ buljonā un sablenderēju. To saldums lieliski atsver vīna radīto skābumu. Tur klāt vajag kartupeļu biezeni - kartupeļi jau vārās.
UPD. Nupat paēdām. skuka: "Tas ir dievu ēdiens!" Iztēlojamies dievus - Zevs tur, Pīkols, Perkons, Šiva un visi pārējie - visi sēž pie galda un vico iekšā kartupeļu biezeni ar vīnā sautētu trusi un dārzeņu mērci. - 14 piezīmesvieta jūsu piezīmēm
- 4.2.12 18:16
-
es tikai nesaprotu, kāpēc lasot pavārgrāmatas nevar ieraudzīt to, ko lasot tavus virtuves ierakstus. varbūt sidra dēļ?
- Atbildēt
- 4.2.12 19:21
-
Izklausās lieliski.
- Atbildēt
- 4.2.12 19:52
-
:) Ja dievi, tad dievi. Ja nepatīk, lai neēd.
- Atbildēt
- 4.2.12 21:26
-
Dr. Jurčiks Janzons
u sure? viņš tak pat indi dzēra, un vispār tusē kopā ar visādiem bomžiem un palaistuvēm...
- Atbildēt
- 5.2.12 01:52
-
navnav.
- Atbildēt
- 4.2.12 22:24
-
Blenderētājs!
- Atbildēt
- 4.2.12 22:26
-
Oskars Blenders!
- Atbildēt
- 4.2.12 23:17
-
eslaikam neesmu teikusi, ka es tevi apbrīnoju, jo tu, cik saprotu, diezgan daudz strādādams, spēj arī regulāri izplānot un realizēt interesantas un garšīgas maltītes. tu gan, šķiet, esi norādījis, ka tev tā ir atpūta, un es arī zinu, ka tas viss ir prioritāšu un motivācijas jautājums - tomēr, tas taču prasa gan laika, gan arī enerģijas resursus!
- Atbildēt
- 5.2.12 01:01
-
Tā, nu gan man sagribējās pie jums paciemoties ar trusi fonā
- Atbildēt
- 5.2.12 09:54
-
jūties kā dievs?:)
- Atbildēt
- 6.2.12 10:56
-
es agrāk mēdzu darīt līdzīgi, tik bez ostapa blendera. vēl atšķirība ir tajā, ka olīvas es ņēmu mazās, lillā, kuras pa taisno iz burkas vai iz maisa nemaz nav ēdamas, jo sīvas. vēl - vīnu es ņemu balto, un garšvielu vadmotīvs ir rozmarīns. trusis tur iznāk zvērīgi gards, bet tās olīvas vispār neticamas.
pareizi, atcerējos, šī bija kāda reiz televīzijā redzēta abruzzo pāķu recepte, kuru nolēmu izmēģināt, un pēc tam nācās ne vienu vien reizi atkārtot. - Atbildēt