- Darbi un dienas
- 4.2.12 18:08
-
Trusis manā izpratnē ir ziemas ēdiens. Vakar pamanīju, ka Rimi gaļas nodaļā truši izmesti, plāns bija skaidrs. Šodien paguvu uz pēdējo. Atnesu mājās, sadalīju 4 daļās, uz pannas apcepu brūnu. Liku katlā kopā ar sīpoliem, burkāniem, selerijas kātiem un gabalu saknes, krietnu sauju zaļo olīvu bez kauliņiem, pētersīļa lapām, dažiem stiebriem timiāna, lauru lapām, melnajiem un smaržīgajiem pipariem, pāris ķiploka daiviņām, 4-5 krustnagliņām un puspaku sarkanvīna par Ls 1,99. Ļāvu lēnām sautēties stundas 3-4, kamēr gaļa pati nāca nost no kauliem. Izdzērām pudeli Normandijas sidra. Tad šķidrumu nokāsu mazā katliņā, gaļu nodabūju nost no kauliem, kaulus izmetu. Dārzeņus - seleriju, burkānu, smukākos sīpolu gabalus - saliku atpakaļ buljonā un sablenderēju. To saldums lieliski atsver vīna radīto skābumu. Tur klāt vajag kartupeļu biezeni - kartupeļi jau vārās.
UPD. Nupat paēdām. skuka: "Tas ir dievu ēdiens!" Iztēlojamies dievus - Zevs tur, Pīkols, Perkons, Šiva un visi pārējie - visi sēž pie galda un vico iekšā kartupeļu biezeni ar vīnā sautētu trusi un dārzeņu mērci.