annuska ([info]annuska) rakstīja,
@ 2010-05-24 08:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Manai vīramātei vienmēr gribas svinības pilī. Vakar viņai bija jubileja, un viņa mūs uzaicināja uz restorānu Bīriņu pilī. Paralēli notika vasarsvētku pasākums, nu tur koncerts, zaļumballe un atrakcijas.
Vēlāk pie kafijas aizrunājāmies, kas ir kaitīgs, nonācām līdz zobiem, un tad viņa saka, par spīti bērnībai Sibīrijā, zobi viņai visi esot labi. Es saku, jums jau tur droši vien nebija saldumu. Bija gan, viņa atbild, ledenes. Bez tām ledenēm esot varējuši nopirkt tikai maizi, un arī ne uzreiz. Pirmajā pavasarī vispār gandrīz badā nomiruši, jo vietējiem dārzeņu krājumi jau beigušies, bet kolhozs par darbu devis paniņas, tas tad ir bijis vienīgais ēdiens. Pēc tam mamma pārcēlusies strādāt uz bagātāku fermu, kur maksājuši 30 rubļus. Par tiem tad pirkušas maizi un tās ledenes. Nekādu citu pārtikas produktu veikalā neesot bijis. Tai fermā strādājot, mamma viņu vienmēr saukusi padzerties pienu. Vēl joprojām uz pienu nevarot paskatīties.
Pēc pieciem gadiem Staļins palaidis bērnus mājās. Atgriezusies Latvijā deviņu gadu vecumā. Bez mammas. Mamma atgriezusies pēc Staļina nāves.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]citronmeetra
2010-05-24 12:07 (saite)
Oi, kā tagad ir Bīriņos? Mani tā vieta tik personīgi uzrunā. Vasara, jūnijs, jaunība, Bīriņi :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]annuska
2010-05-24 12:25 (saite)
apmēram tāpat, tikai vakar bija daudz cilvēku - gaisotne kā gadatirgū, kur Lennebergas Emīls dzēra cukurūdeni:) un taka pa parku iztīrīta, uz kapliču iet vairs nekādas romantikas. un vēl ir viens mīlīgs krodziņš pie Dzirnavu dīķa. bet mēs ēdām pilī pa smalko:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?