andza_arrdh ([info]andza_arrdh) rakstīja,
@ 2010-07-19 16:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Uz Barselonu un pat atpakaļ
Lai no atmiņas šis piedzīvojums pavisam nepagaistu, vajag tomēr rakstiski atskaitīties, kā īsti gāja road tripā no Latvijas uz Barselonu un atpakaļ 10 dienās. Iesāku rakstīt detalizētāku atskatu, bet konstatējis, ka ir jau baigais teksta blāķis, bet sasniegta tikai otrā diena, nolēmu uztaisīt saīsināto

Tātad sākam braucienu 30. jūnijā 16:30 trešdien un beidzām 10. jūlijā ap 9:00 no rīta
Dalībnieki:
Mārtiņš Ceplis (pilots)
Laura (navigators)
Bembijs (dakteris)
Andža (spēļu menedžeris)
Kikis (hobits un plītiņas operators)
Liene (aktīvākā fotografēšana)

1995. gada 7 vietīgais Plymouth Voyager, kurš darbojas uz benzīnu un gāzi

1. Diena - trešdiena
izbraucam no Latvijas, šķērsojam Lietuvu, iebraucam Polijā. Mašīna sāk rīstīties. Nenakšņojam.

2. Diena - ceturtdiena - pabeidzam šķērsot Poliju, un Čehiju, nonākam Austrijā. Nakšņojam mašīnā kaut kādā mazā Austrijas ciematā

3. Diena - piektdiena - braucam pa alpiem. Nonākam Itālijas ziemeļos, turpinam braukt pa šauriem serpentīniem tumsā un miglā un lietū. Mašīna ir iemācījusies slāpt bremzējot un gāzējot. Nakšņojam mašīnā lietus gāzē ceļa malā.

4. Diena - sestdiena - braucam cauri Itālijai, esam Veronā, Turīnā. Peldamies ezerā, un mūsu acu priekšā sakaujas kaudze ar milzīgiem itāļiem pludmalē. Nakšņojam Itālijā ceļa malā daļa teltī, daļā mašīna.

5. Diena - svētdiena - izbraucam cauri Monako, nonākam Francijā, braucam tālāk gar Vidusjūru. Nakšņojam ceļa malā teltī daļa.

6. Diena - pirmdiena - turpinām braukt. Apskatam Arli. Mašīna sāk darboties sliktāk un brīžam nepielec (bet ar laiku pielec). Pēc apspriedes turpinām ceļu. Nonākam Spānijā. Nakšņojam drausmīgā karstumā mašīnā kaut kādas villas zālienā, un gandrīz apsprāgstam no gaisa trūkuma.

7. Diena - otrdiena - sasniedzam Barselonu. Apskatām pilsētu. Braucam mājās. Izvairoties no jebkādiem kalniem, un liekot uzsvaru uz autobāņiem. Nakšņojam beidzot smukā vietā ceļa malā.

8. Diena - trešdiena - Francijā paciemojamies Karkazonē. Braucam tālāk. Nakšņojam autobāņa malā. Teltī guļ tikai Kikis.

9. Diena - ceturtdiena - šķērsojam Vāciju pa autobāņiem. Vienā momentā mašīna pārstāj pielekt vispār. Šī problēma tiek atrisināta, Mārtiņam iemācoties piešķilt mašīnu, paguļoties tai apakšā un salaižot trīs vadus uz īso ar uzgriežņa atslēgu. Turpmāk ieslēdzam mašīnu vairs tikai šādi.
Braucot pa nakti pa autobāni, uz tā pēkšņi notiek kaut kur priekšā liela avārija. Esam spiesti apstāties un vairākas stundas gaidīt. Kad visi sāk kustēties, mašīnu atkal vajag piešķilt, tikai tagad uz autobāņa, naktī.
Tas izdodas. Braucam tālāk, un konstatējam, ka riepa ir tukša. Piestājam. Mēģinam nomainīt, jo ir rezerves ritenis, bet tam apraujas vienai (!) skrūvei vītne. Aizkuļamies ar pustukšu riepu līdz mazam ciematam un nakšņojam kāda autoservisa sētā.

10. Diena - piektdiena - no rīta mums salabo riepai ventili. Braucam tālāk cauri Vācijai. Nonākam Polijā, kārtējo reizi noslāpstam sastrēgumā. Iestumjamies operatīvi blakus servisa sētā. Taisamies piešķilt mašīnu, kad ieraugam, ka esam kaut kur pazaudējuši priekšējo mašīnas numuru. Turpinām ceļu nervozējot, jo sods par braukšanu bez numura ir smags, bet jāšķērso vēl lielākā daļa Polijas un Lietuva un mazliet Latvija. Mārtiņš sākumā brauc tuvu priekšējiem smagajiem, bet pēc tam pārskrūvējam zīmi no aizmugures uz priekšu un tiek braukts mazāk nervozējot.

Bet tik un tā aina, kad nakts vidū kādā Polijas benzīntankā, kurā ietusē no viena golfiņa izkāpuši 7 muskuļaini urļiki + 2 viņu ķolkas, piebrauc vojadžeris bez numura. Uzpilda gāzi, nostumjas malā un vadītājs palien tam apakšā un dzirkstelēm lecot, to piešķiļ no apakšpuses, iespējams nebija slikta.

Par laimi ne viena no policijas patruļām un ekipāžām, kas pabrauca garām, mūsu numura trūkumu nekonstatēja, un sekmīgi aizbraucām līdz mājām, un nokļūstot sestdien ap 9 no rīta Ikšķilē, beidzot varēja puscik mierīgi uzelpot.

Ceļojumā, protams, notika vēl daudz kas cits, šis tāds īsais atskats.
Brauciens viennozīmīgi bija neatkārtojams. Proti, neko nenožēloju, bet vēlreiz tādā braukt negribētu. Un vispār road tripi nav mans žanrs, jāatgriežas pie snobiskās braukāšanas ar lidmašīnu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]veidenbaums
2010-07-19 17:48 (saite)
kā ar bildēm?

(Atbildēt uz šo)


[info]zeno
2010-07-19 19:23 (saite)
Ekstrēmi! Man šķiet, ka šo varētu lasīt arī tad, ja būtu sarakstīts vesels apraksts. Visai dīvaini, ka šādu experienci šad tad vajag. Daudz ko sakārto.

(Atbildēt uz šo)


[info]andza_arrdh
2010-07-20 09:14 (saite)
Ah, jāparokas, kas tur no mūsu miglas bilžu ar mums pašiem uz mūsu mašīnas fona komplekta ir vispār rādāms.

(Atbildēt uz šo)


[info]dachux
2010-07-20 13:11 (saite)
Ir kaut kādi aptuveni aprēķini (nojausma?), cik gāzē/degvielā/ceļu nodokļos šāds trips izmaksāja?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]nui
2010-07-20 16:40 (saite)
>600 LVL

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?