andza_arrdh ([info]andza_arrdh) rakstīja,
@ 2008-03-16 21:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
LAN party report
Tas ir beidzies, attiecīgi ir laiks paanalizēt, kas tajā bija labs, kas - sūdīgs.

No iecerētajiem neieradās 4-5 cilvēki, kas nav nemaz tik slikti. Kopumā maksimumsm ko izspiedām vienā spēlē, bija 6 vs 6.

Pozitīvais:
Lielāko daļu laika pavadījām spēlējot, nevis čakarējoties.
Nebija nekādi nepatīkami ekscesi.
Bijām gana daudz.
Paspēlējām diezgan daudz un dažādas spēles.
Bija silti.
Telpas bija lētas.

Negatīvais:
Telpas nebija pārāk omulīgas.
Tīkls tomēr čakarējās
Bija vīrusu problēmas
Kopumā instalēšanās problēmas bija arī diezgan daudz un varēja būt mazāk
Cilvēku un kompju skaits bija slikti saskaņots, gan tehnisku problēmu dēļ, gan tādēļ, ka daudziem bija jādodas kaut kur.
Ar gulētvietām bija pasūri
Brīžam bija grūti vienoties, ko spēlēt (lai arī ne nopietnā līmenī)
Ne vienmēr bija viegli sabalansēt komandas, kā rezultātā bija padaudz nevienādu maču. (kas gan ir grūti izdarāms)

Pats kopumā jūtos, kā pēc LARPa, ko esmu GMojis. Proti, ir aizdomas, ka objektīvi pasākums nebija slikts, bet pats ap viņu ņemoties pārāk nobesījos un noguru, lai īpaši izbaudītu. Tāpēc pārsvarā biju vai nu nokaitināts vai gurdeni apātisks.

Bet visā visumā ir gūta vērtīga pieredze, un tā kā LAN pārtijs neizgāzās, ir iedvesma attīstīties un veidot tālāk un labāk.

Paša idejas par uzlabojumiem:
Šobrīd man mazāk gribas spiest uz kvantitāti, kā uz kvalitāti. Cilvēku skaits manis pēc var būt arī mazāks.
Tātad maksimāli panākt, lai ir pēc iespējas mazāk jāinstalē pirms tam, un ir pēc iespējas mazāk kompju gļuku.
Pats gribu komfortablāku vidi ar strukturētāku gulēšanu. Proti, ka pēc noteikta laika visi iet gulēt, lai visi apmēram vienā laikā būtu nomodā, kā arī konstatēju, ka man ir svarīgi izgulēties, savādāk jūtos pārāk samalts.
Vairāk cilvēki piedalās organizēšanā, vai arī to dara vispār kāds no malas, jo tas prasa tomēr pārāk nervu (vismaz nervozajam man, kuram visu laiku jābiksta slinkais, dzerošais, zāli pīpējošais kommunitijs). Mārīša frāze "atkal te notiek instalēšanās pārtijs", mani gandrīz izveda. Tajā mirklī gribējās iebrēkties: "Nu tad pavicini savu maģisko locekli un iebur visas spēles datoros acumirklī!"


Gaidu dalībnieku komentārus un ieteikumus un pakaļas barošanu citā formā (piemēram, neķītras paint bildes manā e-pasta kastītē).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virus
2008-03-16 22:25 (saite)
Visumā man šķiet, ka LAN pārtijs ir vairāk kā izdevies. Vieta bija visai ok, ņemot vērā izmaksas, un principā arī neņemot vērā izmaksas. Elektrība ir, gaisma ir, tualete un kkāds ūdens arī - tad ir ok. Un gulēšana šādos pasācienos ir sekundāra lieta, so no worries 'bout that.

Nezinu, cik reāli ir vienoties par kopīgu gulētiešanas laiku lol.

Ideāls variants, protams, būtu sainstalēt visas spēles un pačus pirms LAN pārtija, bet zinot cilvēka dabu, tas man šķiet diezgan grūti panākams.
Visumā man šķiet, ka gļuki bija visai maz, iespējams, tuvu reālajam minimumam, katrā ziņā viņi īpaši netraucēja.
Varbūt var nākotnē padomāt par kkādu kompja klona diska sagatavošanu, lai var operatīvi mirušos/mirstošos kompjus uzcelt, īpašu neņemoties.

Bet par profilaktisku pilnīgu vīrusu skanu katram kompim un flash draivam ar jaunākajām vīrusu definīcijām pirms izbraukšanas uz pārtiju gan vajadzētu vienoties. Citādāk baigi nejaukie pārsteigumi var sanākt. Vairums vīrusu ir diezgan nekaitīgi, bet šis konkrētais Fujack.aa, ko saķēru, ir noteikti nepatīkamākais, ar ko esmu saskāries.

Skaits man šķita visai labs. Droši vien līdz tehnikas pieslīpēšanai skaitu uz augšu bīdīt nav ko, bet mazāku arī negribētos. Galvenais, lai telpas ir pietiekami plašas. Protams, arī dzīvokļu pārtiji ir baudāmi, bet šīs reizes plašums man patika un es noteikti preferēju šādas telpas.

Es droši vien esmu gatavs palīdzēt ar organizēšanu nākamajās reizēs.

(Atbildēt uz šo)


[info]axa
2008-03-17 11:09 (saite)
man ļoti patikās pasāciens :D
žēl tikai nenodzīvoju līdz Diablo raušanai :(
liekas ļoti labi bija tieši tas, ka tas nenotika neviena random pārbāztās mājās un cilvēki, kas īsti nerāvās ar pwnošanu varēja tur eksistēt ļoti ērti :)

(Atbildēt uz šo)


[info]andza_arrdh
2008-03-17 11:48 (saite)
Starp citu, kāds varētu palūgt Axelam, lai viņš kaut kur iemet tās nedaudzās bildes no pasākuma. Man tomēr gribas kaut kādus pierādījumus attēlu formā, ka mums ir izdevies uzstādīt jaunu rekordu LAN party izmēros.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mdz_snifs
2008-03-17 12:06 (saite)
Linkos no Fotobucketa derēs?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]andza_arrdh
2008-03-17 12:10 (saite)
Sure thing. No turienes jau var saglabāt failus, un plakātu pie sienas es tāpat netaisos printēt no šīm bildēm (vai varbūt nenovērtēju to lieliskumu un vēlos gan?)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mdz_snifs
2008-03-17 12:16 (saite)
Hz, izskatās, ka Axels tāpat uz High Iso fočējis, tāpēt ja arī izdrukāsi, kavlitāte būs laba.
Šas iemetīšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]darkjedi
2008-03-17 19:06 (saite)
Man ļoti patika un katrā ziņā tajā pašā vietā ļoti labprāt spēlētu.
Visvairāk patika TF2 raušana 6 vs 6, tas bij riktīgs fun. :)

Par gulēšanu. Ja katrs paņem līdzi priekš sevis guļamaisu un mīksto štruntu ko palikt apakšā ir baigi ok.

Par datoriem. Doma par portatīvā datora iegādi, lai nebūtu jāstaipa kastes šķiet arvien mīļāka, bet katrā ziņā LAN pārtija dēļ kompja staipīšana ir vinsnotaļ ok.

Par instalēšanu. Ir čakarīgi, bet tas ir neizbēgami. Galvenais, lai negribās pārlieku daudz spēlēs spēlēt kad iznāk ka 30 min paspēlē kaut ko, tad 2h velk citu spēlēs un tad atkal 30 min paspēlē lai pēc tam 2h vilktu ko citu. Vienkārši vajag spēlēt vienu spēli ilgāk un tad ir ok. Bet nu uz nākamo LAN pārtiju sainstalēt mājās pirms tam man nebūtu nekādu pretenziju.

(Atbildēt uz šo)


[info]rolexx
2008-03-17 20:06 (saite)
Nu, par vietu neko sliktu teikt nevaru.. man pat zināmā mērā aizrāva tas Padomju stila šarms ar nolupušo krāsu un pleķiem pie griestiem. Un cena, protams, patīkama.
Nākamajai reizei labs level-up būtu iespēja ieiet dušā, bet tas nu tā.. Iespējams, ka ir pat labāk, ja nav šo ekstru tik lielā mērā. Vienkārši lai varētu pilnīgāk koncentrēties patiesajiem nolūkiem.
Piekrītu Vīrusam par guļvietu (mīkstu gultu vai dīvānu formā) ne-trūkumu.

Būtībā šis bija mans pirmais riktīgais LAN pārtijs.. lēciens no 4 uz 14 datoriem. Līdz ar to skaidrs, ka vajadzētu kaut ko spēcīgāku iegādāties, lai nebūtu jādiedelē iespēja piesēst pie cita kompja.

Un jā, noorganizēts viss bija dikten labi, tikai tiešām žēl, ka Andžam neizdevās tā pilnīgāk izbaudīt to štelli. Ja ir nepieciešams, tad arī varu palīdzēt ar organizatoriskas dabas jautājumiem.

Paldies!

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2008-03-18 01:12 (saite)
Šis bija mans pirmais LANpartijs un es tagad jūtu, ka būšu šajā jomā ahūna izlepis.

Telpas spārdīja pakaļu vienkārši episki. Cik saprotu, standarta lanpartijs nozīmē nenormālu saspiestību un gaisa trūkumu. Attiecīgi plaša zāle ir visnotaļ 1337 padarīšana. Komfortablāku vidi attiecīgi grūti iedomāties. Strukturētāku gulēšanu vispār ziepēs - es gulēju kopā aptuveni 4h no ~36 ko tur uzturējos, pie tam gulēju ļoti nosacīti: sēdus, ik pa brīdim reaģējot uz apkārtējo. Tas man likās baigi normāli un es jūtu, ka ja katrs gulētu aptuveni 1/9 daļu pārtija, tad pat 1/9 daļas konstants trūkums (1-2 cilvēki šajā gadījumā) īpaši nebūtu jūtams, so get some END you noobs.

Tīkla problēmas īpaši nejutu un vīrusu (laikam) piefilmēju tikai svētdienas rītā (bija pazudis C&C exe). Pieņemu, ka tas ir visai rets gadījums, jo visā savā garajā ne visai drošu datoru (ar firewall, bet bez antivīrusa) lietošanas karjerā ne ar ko tik taustāmu nebiju saskāries. Attiecīgi nav ko iespringt uz šo detaļu.

Cilvēku un kompju skaita disbalansu manīju vien kompjiem par labu un imho tā galīgi nav problēma. Otrādi būtu sūdīgi, tādēļ pāris rezerves kompji man pat likās riktīgi labi.

"ko spēlēt" un komandu balanss vispār pie mīnusiem likts laikam tikai tāpēc, lai to nebūtu mazāk nekā plusu - c`mon šīs fīčas nāk vnk defaultā un nekādu vērā ņemamu līmeni nesasniedza.

Īsāk sakot, bija ahūna kruta. Tiesa, man gāja garām krietna daļa čakara, ar ko ņēmās citi, jo Kaspis līdzjūtīgi aizdeva savu kompi, bet nu tās ir detaļas.

(Atbildēt uz šo)


[info]andza_arrdh
2008-03-18 02:19 (saite)
Paldies par pozitīvajām atsauksmēm. Laikam jau patiesībā viss bija itin kruta, vienk. nogurums un nomāktība lika nevajadzīgi sabiezināt krāsas. Anyway, kā jau spriedu, ka turpinājumam ir jābūt, bet ne ātrāk, kā pēc vairākiem mēnešiem.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?