ananke ([info]ananke) rakstīja,
@ 2011-03-01 17:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
aizmirsulītis.
es taču aizmirsu pastāstīt par vakardienas pulciņu apmeklējumu.
Filips apmeklē gatavošanas pulciņu, deja-dziesma pulciņu [nezinu kā to labāk nodēvēt] un arī teātra pulciņu, kurš laikam viņam īsti nepatīk, bet es vēl īsti nezinu, jo tajā vēl neesmu bijusi. Vakar tātad bija gatavošana [tā kas pavārmāksla] un tas muzikālais pulciņš. Interesanti, gatavošanā viņiem dod visādas sastāvdaļas - piemēram - divi pikuči sviesta, divas karotes cukura, divas karotes cepampulvera un tā tālāk, tad viņi tur maisa un ņemas [mammas, protams, izdara lielāko daļu darba] un krāmē trauciņos. galu beigās vadītāja visu sabāž krāsnī un cep. Kamēr cepas viņi apzīmē paciņas, kurās liks iekšā saceptos keksus, līmē, dzied, lasa pasakas, ko nu kuro reizi un tā. un tad visi ņem ārā keksus un aplaudē viens otram par labi padarīto darbu. Tur bija viena maza, lieliska meitenīte, kura, kā man paskaidroja Linda, īsti nemāk runāt, jebšu runāt māk, bet neviens nesaprot īsti, ko viņa saka, taču runā viņa ĻOTI daudz un, pēc visa spriežot, tā runāšana ir - pamācīšana. Tik smieklīgi. Vienu brīdi viņa maisa savu trauciņu, otrā jau paķer blakussēdētāja trauciņu, ielūr iekšā un pamāca kā labāk maisīt, tad viņa vēl visas sastāvdaļas gribēja piebērt vairāk kā teikts, nu tikai mazliet, mazliet vairāk, bet viņa jau nu zina, ka tā ir labāk un pareizāk. Kad vadītāja paņēma cimdu, lai izņemtu keksus no krāsns, mazā meitenīte pielēca kājās, izrāva to cimdu vadītājai no rokām un metās pie ledusskapja, lai to cimdu mēģinātu ar magnētu tur piekabināt, jāsaka - nekas vis neizdevās, bet nu tas bija ļoti amizanti. Ja vajag, tad vajag. Visi pacietīgi pagaidīja, kamēr viņa tur izrosās un beigās atdod cimdu atpakaļ vadītājai. Vienīgie, kas neko nesaprata laikam bija pārējie bērni, vai arī tieši otrādi - varbūt tieši viņi saprata, kāpēc un kā viss pēc viņa domām jādara.
pēc tam visi gāja dejot, tur skan mūzika, viņi kaut ko dzied, sit plaukstas, krata kājas, lēkā, grozās un tā tālāk, vecāki vai nu pavadoņi arī visu līdzi. trakākais būs tad, kad man vienai būs viņš jāved [nu ne tuvākajā laikā, bet kaut kad jau būs, kad Linda nevarēs]. Kā es sapratīšu, kas jādara?
Nu ja. Tādi viņiem te pulciņi.
Interesanti, ka visu to viņi nedara bērnudārzā, jo tur bērni ir tikai līdz 14tiem, bet vakarpusē speciālos pulciņos. Muļķīgi, raugoties no vecāku skatu punkta, jo par visu ir jāmaksā. Tu nesamaksā tikai par dārziņu, kur bērni nodarbojas ar visu kopā, bet par katru lietu atsevišķi. Huh. Bērnudārzā viņi pat neēd. ja vien kādu savu līdzpaņemto sīkumiņu.
tāda te tiem bērniem dzīve.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?