analgiins ([info]analgiins) rakstīja,
@ 2008-11-21 12:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man jau sen liekas, ka tā verhuška, kas tagad ir pie varas Latvijā, varētu darīt da jebko, lai pie varas arī paliktu. Izdzenāt mītiņus, viltot vēlēšanu rezultātus, sākt veidot politieslodzīto rindas. Varbūt viņiem liekas, ka Lukašenko ir labs paraugs, kā stabilizēt situāciju valstī. Varbūt viņi nožēlo, ka nācās iestāties ES un NATO. Pilnīgi iespējams, ka viņi mīl Putinu.

Varbūt tāpēc mums vairs nav tāda raidījuma kā Savādi gan, kur rādītais varētu tikt klasificēts kā atklāta ņirgāšanās par valsts varu. Ja likumprojektu, kas aizliegtu jokot par prezidentu, premjeru, Saeimas un pašvaldību deputātiem, latu vai Latviju būtu problemātiski pieņemt, tad sarunāt ar savējiem, ka šādus raidījumus nevajag, ir krietni vienkāršāk. Vienoties ar savējiem var arī par to, ka masveidā rādīsim krievu seriālus par labajiem miličiem. Gan jau tautai būs skaidrs - milicis ir tas pats policists, tikai citā valstī, bet tas nekas, jo mums viņi ir tādi paši.

Ar Valteru un augstskolas pasniedzēju tā ir tikai spilgta ilustrācija tam, kur mēs ejam. Vēl bija Veidenbaums, vēl bija pensionāre, kas nosauca Kalvīti par cūku, vēl bija neonacists Jordans, arī Gedroics, galu galā arī nacionālboļševiks Lindermans. Visi viņi nonāca DP redzeslokā dēļ tā, ka kaut ko izmuldējās. Savukārt man sāk likties, ka DP tikai ar to vien nodarbojas. Vismaz par citiem varoņdarbiem nav dzirdēts.

Galu galā, Baltkrievijā ar politiskajiem noziegumiem nodarbojas Valsts Drošības komiteja, Krievijā tas ir Federālais Drošības dienests, mums tā būs Drošības policija. Visur ir vārds "drošības". Visās trijās valstīs ar šo vārdu sāk saprast vienu un to pašu.

Vispār paliek nedaudz šķērmi ap dūšu dēļ domas, ka arī to, ko es te rakstu, pilnīgi iespējams, "izvērtē" represīvās iestādes. Tas tā pretīgi sanāk, redzies - sākt domāt, ka šajā valstī, pilnīgi iespējams, cilvēkiem drīz var sākt nākties apelēt pie savām konstitucionālajām tiesībām, jo arguments ir jau zināms: demokrātija nav visatļautība. Starp citu, tas nebija Saimes spīkers Daudze, kas to pateica? Valsts otra augstākā amatpersona? UPD: nē, tas bija zatlers.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sickboy
2008-11-21 13:28 (saite)
Paranoja :) iisteniibaa pa televizooru teica, ka Kalviitis teica, ka Viikje Freiberga ir autoritaata vecene. Bet laikam vinjsh ir apvainojies uz Freibergas, ka taa vinju nemiileeja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2008-11-21 13:31 (saite)
tāpat viņi apvainojas uz tiem, kas "nemīl" šo valsti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]degeneralis
2008-11-21 13:38 (saite)
Man šķiet, ka tas bija Zatlers, kas to teica savā pirmajā preses konferencē.

Labs teksts. Atbaidošs, bet labs.

Tagad redzēs, vai mani autoostā gaidīs smagi apbruņoti DP darbinieki...

(Atbildēt uz šo)


[info]bacillus
2008-11-21 15:51 (saite)
izskatās, ka Tev nu gan ir sakrājies uz sirds jeb - uz vārstulītēm, kā es saku ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2008-11-21 21:34 (saite)
Man vienkārši ļoti negribētos nonākt situācijā, kad būtu jāsāk izsvērt, vai manas domas par šo valsti nevar kaitēt man pašam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bacillus
2008-11-21 22:13 (saite)
es pats par to šodien domāju :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?