analgiins ([info]analgiins) rakstīja,
@ 2010-06-10 11:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Davai par politiku mazliet.

Luuk, Latvijai tagad, peec dazhu uznjeemeeju domaam, esot sakariigs ekonomikas ministrs. Peec 20 gadiem. Esot ministrs, kursh tipa straadaa, tachu iisti nav skaidrs kaadaa virzienaa. Strateegjijas ta nav (izkjepuroties no nelaimes - tas neskaitaas), un pat ja buutu, nevienam no ekonomikas ministriem, kas ir straadaajushi nav bijis laika to iistenot. Pavisam vienkaarshi, kopsh 1990. gada Latvijai ir bijushi 18 ekonomikas ministri, un garaakais periods, ko jebkaads ministrs buutu nostraadaajis ir Aigara Kalviisha 2,5 gadi.

Pavisam absurdi pienjemot, ka katrs ministrs naak ar savu redzeejumu par valsts ekonomikas taalaako attiistiibu, top skaidrs, ka ministra padotie valsts nespeej nekaadam ilgerminja darbam nodoties, ministrs netiek galaa ar paarkonservatiivo birokraatu aparaatu, kas peec savas logjikas pretojas jebkam, kas traucee vinjiem pashiem. Beigaas mums ir zinjas medijos, ka LR Ekonomikas ministrs Artis Kampars nodarbojas ar Bolivudas filmu filmeeshanas organizeeshanu Riigaa.

Staasts par LIAA un Aerodium ir vispaar diagnoze. Tobish ir noticis kas (a te staasts ir par vitaalu ekonomikas politikas iestaadi): divi dzheki sanaaca kopaa, sarunaaja lietas, ka, davai, vediet to savu tehnologjiju uz Kjiinu un raadiet cilveekiem, bet nu man vajag otkatu. Ozols dabuu otkatu un viss ir it kaa labi, liidz Kjiinaa notiek shmuces ar to, ka paviljons ciet un viss paareejais, kam beigu beigaas vajag atrast vainiigo. Un tiek paarkaapta vienoshanaas, kaa rezultaataa saakas kompromatu karsh ar sms raadiishanu un apvainojumiem korupcijaa.

Nu taatad, ja Kjiinaa viss buutu noticis smuki un labi, tad neviens nekad neko neuzzinaatu un dziivotu vien taalaak kaa Aafrikaa. Aerodium direktors, kas teicaas nepadoties, esot aizdevies uz KNAB dot iesniegumu par Ozolu kaa kukuljnjeemeeju. Ozols, man liekas, ir amataa jau ilgu laiku, un shis jau nav pirmais gadiijums, kad LIAA dara nesaprotamas lietas (gaismas shovi Latgales mezhos, kaut vai), bet tas nevienu nesatrauc, jo vajag prasiit no ministra, kaapeec vinja padotiibas iestaadee notiek bardaks, bet Ozols turpinaas straadaat it kaa nekas nebuutu bijis.

Es jums galvoju, shii rudens saeimas veeleeshanas buus lielaakaa tragjeedija valsts veesturee, jo nav neviena par ko balsot. Vienotiiba? Pieveersiet uzmaniibu, Dombrovski par premjeru izvirziija JL, nevis apvieniiba kopaa. Tas ir kaa? Pat par sho nevar vienoties?


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Pēdējā rindkopa
[info]antons_v
2010-06-10 23:55 (saite)
Vispār jau tas jautājums "A par ko ta balsot?" ir bijis aktuāls jebkuru vēlēšanu sakarā, izņemot varbūt 2002. gadu, kad uzvarēja JL. Uz kādu pus-sekundi bija priekšstats, ka beidzot pie varas ir īstie.

Bet balsot par kādu vajadzēs, jo citus, labākus nav kur pagrābt. Tas varbūt skanēs ciniski, bet politiķu psiholoģiskie portreti tīri labi atbilst caurmēra LV vēlētāju psiholoģiskajām īpatnībām. Īsi sakot - viņi ir mēs. Līdz ar to, tie, kas pašlaik vada valsti, nav ne ar ko labāki par mums. Vai tu būtu labāks ekonomikas ministrs? Vai es būtu labāks kultūras ministrs? Šaubos. Kaut kā jau ministrētu, kaut kas izdotos, kaut kas saietu dēlī.

Lai nobeigums būtu kapeiku konstruktīvāks, manuprāt, viena no stratēģijām ir pamēģināt izrēķināt par ko balsot izejot no tā, kādu politiskās attīstības potenciālu uztāda konkrētie politiķi. Un šajā ziņā man šķiet, ka ar Vienotību viss kārtībā - ir kur augt. Turpretim veterāni, tādi kā Šķēle vai godmanis, uz attīstību vairs nav spējīgi, viņi var tikai kļūt sliktāki.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Pēdējā rindkopa
[info]stradnieks
2010-06-11 09:25 (saite)
viedi vārdi par to 'viņi ir mēs'. par vienotību: tas jau no tās operas - no lāča bēgi, vilkam uzskrēji. bet, nu, bik lielāks survivor procents ir, ja uzskrien vilkam :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Pēdējā rindkopa
[info]analgiins
2010-06-11 11:34 (saite)
+1 par peedeejo rindkopu. Piekriitu, tachu iznjemu aaraa piemeeru par Godmani. Ja vinjam buutu bijis normaals MK, nevis Slakteris par finminu, ja vinjam buutu normaala koaliicija, nevis zaglju bars ar savaam intereseem, starp kuraam Godmanim ir jaalavieree, tad no vinja veel arvien var spiest aaraa lielas lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]junona
2010-06-11 00:22 (saite)
Pa lielam piekrītu, bet es nesauktu kādu par kukuļņēmēju pirms lietas ir noskaidrotas. Otkats un viss pārējais ir Beitāna stāsts. Kas tur reāli notika mēs nezinām. Tā ka der pievaldīt spalvu, jo es nedomāju, ka tu baigi priecātos, ja tevi bez vainas sāktu saukāt par kukuļņēmēju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2010-06-11 00:31 (saite)
Ja tur nebūtu prasīts kukulis, vai arī darīts jebkas cits nelikumīgs/negodīgs. tad mums šāda skandāla vispār nebūtu. Skaidrs, ka kaut kas tur ir, un lieta par kukuļņemšanu ir pārāk nopietna, ai viņu cilātu bez iemesla.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]junona
2010-06-11 00:49 (saite)
Pirmkārt, man šķiet, ka viena lieta ir teikt, ka ir prasīts kukulis, bet cita - ka darīts "jebkas cits nelikumīgs/negodīgs. Otrkārt, vai tad man tagad ir jāstāsta, ka lai uztaisītu skandālu var pavisam mierīgi iztikt bez noziedzīga nodarījuma kā iemesla. Es pieņemu, ka tu nemācies pirmajā klasē un apmēram zini, kā avīzēs top ziņas, kurām ar realitāti ir visnotaļ jocīgas attiecības.
Cik es zinu par konkrēto lietu, tad Ozols Beitānu pieķēra darot nesmukas lietas un no šejienes arī Beitāna un Aerodium pīārščika enerģiskie stāsti par otkatu. Bet ja tev ir kāda drošāka infa, nevis pastulbu žurnaļugu raksteļi, tad, lūdzu, dalies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]analgiins
2010-06-11 01:01 (saite)
Ozols ir valsts amatpersona un viņam 1)nevajadzēja pieļaut nelikumības un 2)jābūt kristāltīram. A tagad nu vai nu vienam vai otram ir jāatbild. Un pār Ozolu un LIAA ir uzmesta pamatīga aizdomu ēna, taču, lūdzu, uz tiesu! Un ātri!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]junona
2010-06-11 01:30 (saite)
Protams, "kristāltīram". Es domāju, ka valsts pārvaldes jautājumus mūsu valstī vajadzētu uzticēt eņģeļiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?