analgiins ([info]analgiins) rakstīja,
@ 2009-01-23 11:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
delfi: Jau iepriekš kuluāros minēta Sudrabas kandidatūra šim amatma, taču tika apšaubītas viņas spējas tikt galā ar valdības vīriem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]degeneralis
2009-01-23 12:09 (saite)
Lol, no sākuma izlasīju "valdības vīniem"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2009-01-23 12:24 (saite)
vot labs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pata
2009-01-23 12:37 (saite)
ja godīgi, Sudraba ir ļoti sūdīga kandidatūra.
1) viņa ir šķēles pavadā, pie tam ļoti ciešā pavadā;
2) savas darbības laikā Valsts kontrolē viņa ir strādājusi labi (nevis ļoti labi, jo marasmu un birokārtisma no viņu puses vēl joprojām ir ļoti daudz), bet virzienā uz sabiedrību, t.i., publicitāte par kontroles darbu ir daudz lielāka nekā iestādes reālā pievienotā vērtība. viņi kaut ko nokonstatē, izbļaustās pa delfiem, bet ar to tas viss beidzas. pēc revīzijām galvām vajadzētu lidot, katram otrajam iestādes vadītājam var inkriminēt valsts līdzekļu izšķērdēšanu!
Ņemot vērā augstāk minētos argumentus, neuzskatu Sudrabu par piemērotu premjera amata kandidātu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]analgiins
2009-01-23 12:48 (saite)
1) Par šķēles pavadu gan neko daudz nezinu. vnk neesmu dzirdeejis.
2) Par galvu lidošanu. Es tiešām nezinu, vai VK ir vai nav represīva iestāde (tobiš tai ir tikai uzraugošās funkcijas). Un vai nav tā, ka VK atzinumi vienkārši netiek ņemti vērā? tobiš, tā ir izpildvaras problēma. Ir sūdi satminā, premjers neko nesaka. Ir sūdi vidā, atkal nekas neseko no finmina. Un tas ir jautājums ja nevis par VK darbu, bet par to, cik lielā mērā tas tiek ņemts nopietni. Černajs bija laikam ļoti labs kontrolieris - nekādu skandālu, nekādu piekasīšanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pata
2009-01-23 13:03 (saite)
jā, formāli tā ir tikai uzraudzības institūcija. bet citēju: "Mēs darbojamies sabiedrības interesēs un esam ieinteresēti, lai līdzekļu izlietošana notiktu atbilstoši ētikas principiem un likumiem. Mēs vēlamies būt uzticams palīgs sabiedrībai kopumā un katram tās loceklim atsevišķi."
atzinumu neņemšana vērā tiešām ir izpildvaras problēma, bet kontrole ir tā, kas uzrauga šo izpildvaru. tad kādi šeit varētu būt iebildumi?! problēma ir tajā, ka nav mehānisma, kā no visa šī institucionālisma dabūt ārā rezultātu, kuru es pat formulētu kā nepieciešamību atsevišķām amata kategorijām reāli atbildēt par savas rīcības un/vai bezdarbības sekām! tieši tapēc es uzskatu, ka VK darbība ir bijusi vairāk deklaratīva, PRiska, bet tā reāli nav palīdzība sabiedrībai kopumā - VK ir kā gailis uz siena kaudzes, kas visu redz un kladzina, bet problēmas risinātas netiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]analgiins
2009-01-23 15:37 (saite)
es domāju, ka VK var vērsties ar saviem atzinumiem, teiksim, ģenerālprokuratūrā, ja ir saskatāmas noziedzīgu nodarījumu pazīmes. te ir atkal jautājums - vai VK to dara un vai prokuratūra ierosina lietas. viss pārējais laikam ir kaut kādas politiskās gribas trūkums - tb nevēlēšanās aizskart savējos.un tas ir tikai mūsu nenormāli politizētās izpildvaras trūkums - tipa nekam nevar piedurt ne pirkstu, lai neaizķertu kādu savējo.

tad nu man sanāk tā: ja VK strādā tik lielos rāmjos, cik viņa var to darīt, tad tas tomēr ir Sudrabas nopelns. Pirms viņas VK bija zināma laikam tikai ar to, ka kontrolierim Černajam mašīnai bija griesti par zemu. vnk ir cilvēki zināmi, kas strādā valsts iestādēs un trīc un dreb, kad valsts kontrole nāk pētīt kas un kā. Agrāk tā nebija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pata
2009-01-23 20:11 (saite)
salīdzinot ar černaju, protams. plus punkts par politiskās gribas trūkumu. bet, savienojot to ar šķēles faktoru, es vēl joprojām esmu stingri un nelokāmi, pilnīgi un galīgi pārliecināta, ka Sudraba nav labākā kandidatūra premjera amatam!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]analgiins
2009-01-24 00:11 (saite)
kas tur īsti ir starp Sudrabu un Šķēli? Ok, viņa kaut kad strādāja Parex Asset Management. That's it?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pata
2009-01-24 14:01 (saite)
viņa tiekas un sazvanās ar šķēli, arī strādājot Valsts kontrolē, un ir tikusies pat pašā Valsts kontroles ēkā. par to, cik lielā mērā Šķēle iespaido viņas viedokli, ir grūti spriest. Taču Sudrabas neatkarība ir apšaubāma, tas man top skaidrs. No ārpuses jau izskatās skaisti - viņa izsaka sakarīgus priekšlikumus, ir revolucionāre savā jomā, bet .. tas viss ir populisma līmenī - ir vajadzīga kaut kāda opozīcija, kuru TP ir izdevīgi kontrolēt! un TP kontrolē Sudrabu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?