Pilota memuāri.

RedBull ceļ spāāāāāārnos... un tad gāž ZEMĒ.

RedBull ceļ spāāāāāārnos... un tad gāž ZEMĒ.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pateicoties Dzelža tehniskajam stāvoklim, manas attiecības ar dažādām ķīmiskām vielām, kas pieskaitāmas vienai vai otrai klasei, vienmēr bijušas ļoti niansētas. Bez problēmām iespējams sajust DMAA iedarbību, to kā strādā piracetāms un tamlīdzīgi. Bet tieši visbrīvāk pieejamās substances ir arī, nekautrēšos teikt, visbīstamākās un grūtāk dozējamās.

Un tā - fakin' KOFEĪNS.
Varbūt vakarnakt braucot pie Kažiņa(tm) tās 2 bundžas RedBull'a nebija laba doma. I'll rephrase this - tā NOTEIKTI nebija laba doma, ņemot vērā manu ķermeņa masu un faintjūningu. Attiecības ar kofeīnu vienmēr bijušas slidenas - ne es ko jūtu, ne saprotu, kamēr konkrēti neiedod galvā. Bet ar caffeine-crash es nebiju pazīstams. To, ka tieši tas ir tas, izdevās noskaidrot jau krietni par vēlu.

Stāvoklis - apātija. Dārzenis. Bez fiziskas pārslodzes, bez jelkā. Naktī vēl svaidies pa gultu un svīsti, vielmaiņai gonkojot pie pilna tahometra, pēc tam guli pa 3 reizēm dienā, bez jelkādas intereses par pakārt notiekošo.

Tā ka niekošanās ar kafijām, nemaz nerunājot par enerģijas dzērieniem, tiek izbeigta. Izglītojošs video zemāk.



Un mazliet plašāk - šeit
  • Dumais. Divas bundžas...
  • Kaut kā pamanos aprobežoties ar vienu kafiju dienā un arī tikai tāpēc ka garšo. Ik pa laikam pamēģinu kādas pāris nedēlās nelietot un paskatīties vai nav izveidojusies atkarība - nop.
  • [info]
    Hmm... es nezinu vai to var nosaukt par ''coffeine crash'', bet kad esmu pārsniegusi to normālo kafijas devu tad sāk sāpēt sirds- fiziski un tad saproti, ka pietiek.
    Bet red bulus principa pēc nedzeru- tāda sajūta, ka ķīmiskos/radioaktīvos atkritumus dzertu, jo tajā mēslā pilnīgi nekā dabīga nav..
    • Tagad arī es piekritīšu, ka baigie mēsli. Nekas patīkams, ja svīsti kā cūka naktī un svaidies pa gultu, bet pēc tam - tāda depresija, ka psc.
  • Es nezinu, man brīžam liekas, ka es neko nespēju pārdozēt.
    Enerģī drinkus pārtraucu dzert, kad tie sāka atstāt iespaidu uz zobiem - smaganas palika jūtīgākas un jūtīgākas, bet tad es dienā treketerēju pa 2-4 0.5l (diplomdarbs, you know)... Tagad man vairāk paliek nelabi no tā cukura daudzuma un attiecīgi veidojošos aplikumu uz zobiem.
    Ar kafiju, nez, varbūt pie vainas, ka es dzeru, kā Turbund saka "gružūdeni", jebšu 1 tēj.k. kafijas uz standarta krūzi. Bet kaut kad nesen bija laiks, kad man kafija negaršoja, jo likās pretīgi rūgta, divas nedēļas nedzēru, un pēc tam viss atkal bija kā pienākas.
    • DŽĪZAS kraist!!!! Pa 2-4 DIENĀ??! :D Ir vērts brīnīties, ka neko vairs nevar pārdozēt? Tiesa gan, es pieņemu, ka vielmaiņas atšķirīgas dramatiski. Man organisms bez cukura nemaz nestrādā, bet attiecībā uz RedBull'iem (un līdzīgiem izstrādājumiem) - tur ir jauda, bet pēcefekti ir draņķīgi. Kā paģiras nedzērājam. Tomēr [info]turbund taisnība - ar vienu karotīti Tu mums dzer gružūdeni. :D :D Labākajā gadījumā tur varētu sagaidīt miegainību, neko vairāk.
      Bet ar garšām un to mainību - tas gan man šķiet unikāli. Ta' garšo, ta' negaršo..
      • 2-4 monsteri, varbūt kādā brīdī pat vairāk. Nekāda major sliktuma, izņemot zobu problēmas, ko minēju.
        Par to gružūdeni, es nezinu, man negaršo rūgta kafija, un es nevēlos rūgtumu kompensēt ar cukura daudzumu. No fun.
        Atkal ar to garšošanu - negaršošanu, tas brīdis, kad man "negaršoja", kā lai paskaidro, pēc manas gaumes taisīta kafija likās rūgta, bet tas nebija stipruma rūgtums, bet kaut kāds... nē, es nevaru noraksturot. Kādu laiku nedzēru, tagad atkal garšo.
        • 1-2L enerdžīdrinku dienā.
          jopcvaidrai. Tev ir iekšās.

          Bet par to kafiju man liekas dīvaini. Zinu cilvēkus, kas nemaz nepiefiksē, ka neļauj kafijai ievilkties, vai piegāž uzreiz cukuru. Vai dzer sūdīgu šķīsteni. Tur neviens no tiem variantiem nestrādās. Un ko tieši Tu dzēri un kā?

          Nav gluži tā, ka man gribētos atrisināt šo mistēriju, bet interesanti gan.
          • Labas aknas or so, jo tevis nīsto alkoholu es panesu ļoti labi. Tik labi, ka ja gribētu dzert līdz grīdai, man būtu ļoti jācenšas, tā ka zūd jēga to darīt vispār hehe. Tā ka iespējams tur ir kaut kāda sakritība.

            Rituāls vienkāršs - ieberam kafiju krūzē, ja ir laiks, ļaujam tai ievilkties N minūtes, pieberam cukuru, kamēr ūdens nav pilnībā atdzisis, pielejam pienu un sākam patērēt kafiju. Ja laiks ir ierobežots, attiecīgi cukurs un citi ingredienti iet klāt uzreiz, kafija pastāv dažus peles klikšķus un tiek patērēta.

            Riebums, šķiet, uznāca Merild patērēšanas laikā. Bet veicot "testu", nē, pats Merild diez vai būtu pie vainas, jo šobrīd iebildumu man pret to nav. Vai tad dzēru kādas citas kofes, nezinu.

            Tu pieminēji šķīstošo kafiju...es gribētu to noliegt jau pašā tās saknē, tik pat riebīgi kā bezalkoholiskais alus vai kaut kā tā.
            • :D Nu, ja vēl alko vari turēt, tad man vispār jautājumu nav, lai gan tādas aizdomas radās jau pašā sākumā. Viss ir vienkārši - tie, kas var turēt, tie var turēt teju jebko. Nu, un tie, kas nevar - tiem tas pats. Haha.
              Kafijas receptūra izklausās pareiza. Tā nu nekādi nebūtu varējusi būt pie vainas.



              • Jāsaka gan, ka kafija no rītiem netiek dzerta, lai pamostos, bet tas ir rīta rituāls - kafija un cigarete. Miegainību tas nemaina ne cik :D

                Nu vot sazin, kas bija pie vainas.
  • Ak vai, vai tad no kofeīna velkas cits kā pastiprināta vēlme iet uz wc arī sanāk? Un tas par to wc, jau tikai tāpēc ka dzer tu viņu kopā ar šķidrumu, nevis šņauc tīru analītisko pulveri.
    • Vajadzētu sanākt, ja organisms nav aizdirsts (kā manā gadījumā) un nav pieradis pie superaugstām dōzām. Bet vēl jau jūs, draugi, esat iecienījuši arī kōlu. Tur tā tik vien tas kofē... īns.
Powered by Sviesta Ciba