. ([info]aktrise) rakstīja,
@ 2009-02-19 17:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
visticamāk jau taisnība ir tiem, kas uzskata, ka tāda dvēseles izģērbšana internetā ir pilnīgi nevajadzīga, bet mani vienmēr ir valdzinājuši tie, kuri caur ierakstiem atklāj vecas rētas, jaunas brūces un tendencionālas sevis indēšanas. bet tā nav tāda bulvāru preses līmeņa interese, jo ne jau konkrēts privātums mani saista. man patīk salīdzināt un meklēt to, kas cilvēkā ir patiesi patiess. un tas, dīvainā kārtā, atklājas tikai literāri neapstrādātās dvēseles caurejās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antons_v
2009-02-19 17:48 (saite)
Nu, nevar jau visi atļauties psihoanalītiķi. Un patiesība ir tikai metaforu armija (Nīče).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aktrise
2009-02-19 18:11 (saite)
nevar atļauties psihoanalītiķi - tas ir kādā ziņā domāts? un par to patiesību, protams, es nepretendēju kā uz kaut ko absolūtu, drīzāk tas paliek sajūtu līmenī. patīk tas saviļņojums, kad tāds tiešs teksts aizskar kaut kur pamatos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antons_v
2009-02-19 19:01 (saite)
Jūtu un domu izvirdumi rodas no vēlmes atvieglot savu prātu, šīs pašas vēlmes dēļ turīgi cilvēki izvēlas psihoanalīzi. Savukārt, patiesība tur parasti ir kas tāds, kas parādās drīzāk aizplīvuroti, nevis tiešā formā.

Un tas par metaforām ir viens no maniem mīļākajiem Nīčes citātiem: "Kas tad ir patiesība? Kustīgs metaforu, metonīmiju, antropomorfismu pulks, īsi sakot, cilvēcisko attiecību summa, kuras tiek poētiski un retoriski kāpinātas, pārspīlētas, izdaiļotas un pēc ilgas lietošanas tautai šķiet stingras, kanoniskas un obligātas;" (Skat. "Par patiesību un meliem ārpusmorālā izpratnē")

Bet vispār neņem to visu galvā. Tā ir tikai kārtējā vecu kaulu grabināšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aktrise
2009-02-19 19:58 (saite)
haha, domāju, ka 'vecu kaulu grabināšana' nemaz nav tik zemē metama, kā tev varbūt šķiet, vismaz es izjūtu prieku par šādiem komentāriem.

patiesība parādās aizplīvuroti, bet, ja to nevar nosaukt vārdā, tad vismaz kaut kādā veidā sajust. bet arī manu grabināšanu var neņemt galvā, jo es esmu vēl pārāk jauna, lai vispār par kaut ko spriestu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antons_v
2009-02-20 15:05 (saite)
Man tiešām prieks, ja izdodas jēdzīgi parunāties ar kādu, kas dzīvē nav pazīstams. Saku to bez kādas ironijas - tas nozīmē, ka cilvēku sugai vēl ir kāda cerība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brittany
2009-02-19 17:56 (saite)
kurš ir tavs atklājums?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aktrise
2009-02-19 18:15 (saite)
nav tāda viena konkrēta, kas ik dienas savas 'iekšas' rādītu, bet ir daži manā drauglistē, kas periodiski izārda sevi, un tad liek pa gabaliņam kopā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?