- [entries|archive|friends|userinfo]
adinkra

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 28th, 2022|08:49 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man visvairāk nepatīk - to taču katrs var uzķellēt, es jau pamatskolā šitā mācēju. Nē, tas pimpītis, ko tu uzķellēji vārtrūmē, tikai tev un tādiem kā tu liekas vienāds ar to, ko uzzīmētu piem. Aija Zariņa. Tā ir konkrēta demonstrācija, ka mākslu ne tikai nesaprot (kas normāli), bet nicina.
Interesanti, ja pie tā krusta būtu nevis pimpis, bet vagīna (tad gan drošvien darbam būtu cits nosaukums), eksperti būtu tikpat sašutuši?
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]auksts_entelekt
Date:November 28th, 2022 - 09:17 pm
(Link)
ārpus Tevis uzrakstītā, man tā instalācija patīk. Doma ļoti laba.
From:[info]adinkra
Date:November 29th, 2022 - 07:24 am
(Link)
Teorētiski, Jēzum arī šī instalācija patiktu. Blakus nožēlai, ka tāda ir patiesība.
From:[info]divas_zosis
Date:November 28th, 2022 - 10:50 pm
(Link)
Jā.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:November 28th, 2022 - 11:18 pm
(Link)
man aizdomas, ka ekspertus ļoti satrauc tieši loceklis.

bet jā, kā aukstās mākslas labu piemēru likt aļa reālismu, kādu nevēlas gleznot neviens sevi cienošs 3. kursa gleznoišanas students, jo garlaicīgi, ir vēl cits līmenis.

nicina, jā, precīzs apzīmējums. iespējams, jo nesaprot.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:December 26th, 2022 - 09:29 pm
(Link)
Nu vispār ir tāda tendence [tas nav par minēto keramikas darbu bet vispār] imitēt bērnu zīmējumus un iedomāties sevi par mākslinieku, man liekas ir tāds Bišofs kurš šito dara un tad tie kam RD ir pasūtījusi zsv vides objketus uz afišu stabiem un tad prof. Brekte. Nē es zinu ka viņš prot gleznot bet tajos toreiz apspriestajos darbos tā prasme kaut kā neparādījās, labi vrb oriģināla ideja/ vēlēšanās paporovocēt/ kaut kāds tipa komentārs bet tas arī viss.

Ideja ir vienkārša: Tiešām mākslas darbam jāsatur nododamā ziņa sevī. Ja lai tipa saprastu vēl ir jālasa apraksts ko tad cien. mākslinieks ar šito te ir domājis tad domājis varbūt ir tikai sanācis nav.
From:[info]adinkra
Date:December 27th, 2022 - 11:04 am
(Link)
Reizēm, lai saprastu mākslas darbu, nepietiek ar acīmredzamo, ir vajadzīgas zināšanas dažādās jomās, un ne vienmēr visiem skatītājiem tādas ir. Tāpēc apraksts, manuprāt, ir labi. Lai māksla būtu saprotama tautai, nav obligāti tā jānoreducē līdz smukām bildītēm, derīgāk ir izglītot skatītāju. Kāds satriecošs jaunums, vaine? :)
Pimpīšu gadījumā vēstījums ir tik skaidrs, ka vai acī dur. Man. Bet tā nav visiem.
Man personīgi Brekte nekad nav simpatizējis, bet vai nu tāpēc viņu būtu jāaizdzen. Māksla nav par to, kas man patīk, un forma nenosaka saturu.
Iedomājies kā tika močīti impresionisti? A laiks saliek visu pa vietām.

[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:December 27th, 2022 - 11:16 am
(Link)
Papildu zināšanas var dot papildu izprati bet nu teiksim ja skatās uz kādas sengrieķu dievietes statuju tad arī ja skatītājs neko nezina par sengrieķu mitoloģiju viņš vienalga redz skaistu tēlu. Ja zina - jo labāk - tad viņam tas asociēsies ar noteiktu stāstu. Bet ja primāri skatītājs redz tikai nesakarīgus plankumus, primitīvi uzzīmētu pimpi [neatiecas uz nesen aprunāto keramikas darbu, tur nav nemākulīgi] vai teiksim ar skoču pie sienas pielīmētu banānu tad es tomēr teiktu ka mākslas tur nav.
From:[info]adinkra
Date:December 27th, 2022 - 01:50 pm
(Link)
Nesaki vis. Grieķu statujas tak vispār vieni vienīgi piedauzīgi plikumi, ko bērniem nedrīkst rādīt.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:December 27th, 2022 - 07:29 pm
(Link)
Nē nu tas ka kaut kādi morālspiedzēji saiet spiegšanā ir parasta bet nesvarīga lieta, tam tiešām nav ko pievērst uzmanību un mākslas vērtība no tā nemainās.

Ja es te kasos piemēram par Brekti tad nevis par to kas (pupi, dēmoni) attēlots bet kā (primitīvi, nemākulīgi) attēlots.

Likt mākslai tipa tikumiskus ierobežojumus ir absurds.