Paldies par laba vēlējumiem. Uzskatiet tos par bumerangiem. - [entries|archive|friends|userinfo]
aborigens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 12th, 2022|12:19 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nova uzbakstīja RL rakstiņu. https://www.rigaslaiks.lv/zurnals/komentari/pagatnes-macibas-21026
Mēdz teikt, ka cilvēka raksturu labāk var novērtēt nevis pie grūtībām, bet brīdī, kad fortūna ir viņam atkal uzsmaidījusi, ko viņš ar to dara un vai maz prot būt augstsirdīgs*. Es domāju, ka es atkal varētu lietot vārdu ironiski, kad un kā man gribas. Jo šis ir ēm.. ironiski. Kurš cels atpakaļ nodedzinātās baznīcas, m?
Ja pietiks spēka kādā brīdī atkal varētu uzrakstīt 1-2 spriedelējumus. Vienkārši tāpat vien.

P.S. Protams, ka man tagad gribas brēkt, redziet, redziet, es taču teicu, sen pirms Adama un, eh, ja vien viņš būtu bijis cibā, man būtu draudziņš, kuram piemiegt ar aci.
LinkLeave a comment

Comments:
From:[info]avralavral
Date:August 12th, 2022 - 01:05 pm
(Link)
Daudz niknāks raksts par to šo, iesaku izlasīt: https://quillette.com/2022/07/22/how-fake-news-in-the-new-york-times-led-to-a-canadian-social-panic-over-unmarked-graves/

I’ve been in journalism for a quarter century, and have witnessed plenty of bizarre controversies within my trade. But I’ve never witnessed anything similar to this phenomenon. It’s like one of those case-studies in mass hysteria and popular delusion that you read about in history books.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:August 12th, 2022 - 01:49 pm
(Link)
paldies. nobeiguma rindkopa arī tik laba, no meliem neiegūst neviens.
Latvijas ziņās tikmēr tikai par pāvesta vizīti Kanādā un atvainošanos.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:August 12th, 2022 - 11:12 pm
(Link)
Par baznīcu celšanu - pēc loģikas, droši vien vajadzētu celt tiem, kas tās nodedzināja; bet cels droši vien tie, kam tās vajadzēs. Viss kā parasti.
[User Picture]
From:[info]aborigens
Date:August 13th, 2022 - 09:01 am
(Link)
nevaru tev nepiekrist.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:August 13th, 2022 - 11:47 am
(Link)
"Daudzi šajās skolās aizgāja bojā; šobrīd reģistrēti vairāk nekā 3000 nāves gadījumu, kaut gan ir pamats aizdomām, ka reālais skaits ir daudz lielāks. Taču ikvienam, kurš lasījis Patiesības un izlīgšanas komisijas(2008–2015) ziņojumu, šī tumšā vēstures lappuse jau ir zināma. Taisnību sakot, tas pats lielā mērā attiecas uz ikvienu, kurš lasījis kādreizējā Indiāņu lietu departamenta medicīnas inspektora Pītera Hendersona Braisa nosodošo ziņojumu, kas publicēts pirms vairāk nekā simt gadiem."

Manuprāt, plašā un (neadekvāti) asā reakcija par šīs kapsētas (jaun)atklāšanu ir pierādījums tam, ka ļoti maz cilvēku ir lasījuši par tiem notikumiem. Man tās kapsētas atklāšana nebija nekāds lielais pārsteigums, jo apmēram zināju par indiāņu genocīdu Kanādas vēsturē. Izskatās, ka Kanādas vispārizglītojošajā programmā tā nav pietiekami aplūkota tēma, ja reiz izraisīja tādu reakciju nacionālā līmenī.