_zirgs ([info]_zirgs) rakstīja,
PBI ir gana laba metode kāju išēmijas noteikšanai. Ko arī minēju - ka izskatās, ka mammai tuvākā laikā nedraud nedzīstošas čūlas. Tik augstu kā MI vai insulta risku paredzēt neapgalvoju, ka varu pēc PBI, un nesteidzos arī teikt, ka viņai vispār nav ateroskleroze. Pēc teorijas visiem viņas vecumā ir aterosklerotiskas izmaiņas. Gan jau man arī ir. Aterosklerotiskas pangas atrod pusaudžiem un bērniem post mortem.
Nu, augsti sensitīvais CRO var tikt izmantots. Ja atceros pareizi, tam esot paaugstinātam, ir riska pieaugums ar diezgan lielu nozīmi. Jā, var celties no dažādiem iemesliem, bet tos jau var arī pacensties izslēgt. Piem., vaskulīti, infekcija parastā un tā.
Bet galu beigās. ..
lepna turpinu būt, jo arī cerebrovaskulārais baseins ir no stenozēm brīvs pēc ultrasonogrāfijas. Kas arī ir mazinvazīva, operatora atkarīga, maz jutīga metode, kur ne mazas pangas var manīt, ne lielas stenozes dot simptomus, bet šeit ir pieejama.
Lai veiktu invazīvus testus jābūt indikācijām. Arī lai veiktu MRI, jābūt jēgai to darīt. Jo, ok, atradi kaut ko. Un ko ar to darīt?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?