putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2020-05-05 13:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
citās ziņās - pirmais stādījums upesmājas zemē ir tumši sarkanas atraitnītes (cik abilstoši 4. maijam, vai ne), zaļas gladiolas (R nesaprot, kādēļ jāstāda bezkrāsainas puķes un vispār gladiolas nepatīkot, man gan loti, kopš bērnības) un kaut kādu koši zaļo smalkzālveidīgo, nokareno kumšķi, labi izskatās kopā ar tumši sarkano.
gribēju pirmo stādīt rozmarīnu, rimi pirkto podiņu steika cepšanai, bet aizmirsās rīgā paņemt.

tā es pārsvarā kurinu, ļoti veiksmīgi, vairs tikai neliela veco dēļu un praulu čupiņa palikusi, visas pērnās ozolu lapas, sausās upes zāles un šķūnītis gone. pie reizes arī uzacis un skropstas, ja jau netiek tās profesionāli ieveidot, tad svilinam pa tīro, vai ne. maitas, ataug tomēr


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]milda
2020-05-05 14:42 (saite)
Gruntīgai saimniecei dārzs bija jāsāk veidot ar lupstāju. Lupstājs der visam. Gan jau steikam arī. :D

Gladiolas man arī ļoti patīk, bet tikai vāzē. Dārzā man viņas mūžīgi sagāžas negaisos un tad kaut kā dobēs man viņas sāka krist uz nerviem. Tāpēc man vairs gladiolu nav.

Starp citu, Tev nav izdomāts kāds ģeniāls risinājums pojeņu stutēšanai - lai nevārtītos pa zemi, kad sāk ziedēt, un nesagāztos čupā uz vienu pusi, kad apliek kaut kādu butaforisku sētiņu apkārt, kas nav neko estētiska kopskatā un manai izkoptajai gaumei nepatīk. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2020-05-05 14:48 (saite)
aizgāju apskatīties, kā izskatās lupstājs, tik gruntīga saimniece es esmu :D

gladiolu sīpolu pārdevēja ieteica tos stādīt ap 15 cm dziļi, tad negāžoties. cik atceros no mammas dārza laikiem, parasti tik dziļi nestādīja, varbūt tur arī ir atslēga, redzēs uz rudens pusi.

pojenes man pagaidām bijušas tikai vai nu tādas, kas negāžas pašas vai negāžas uz nerviem, vai arī tādas ar 3 milzīgiem ziediem, kurus katru atsevišķi piestutēju. normāla atbilde man uz šo jautājumu nav, vēl nav. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2020-05-05 15:01 (saite)
Nu bet lupstājs ir pret ļaunu aci. :D Bez viņa nekādi. Un viņš nekad neizsalst. Vienreiz iestāda un aizmirst, jo tālāk viņš visu pats dara.

Jā. Es tik dziļi ar nekad nestādīju gladiolas. 15 cm tak ir ļoti dziļi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2020-05-05 15:04 (saite)
man tur jau pilns ar pretļauniem brikšņiem, hh.

lūk, lūk, redzēs vai vispār tiks līdz dīgšanai. no 3 sīpoliem 2 izskatījās aizdomīgi per se, bet trešajam smuks asns, cerams, tas līdz zemes virsai izkārpīsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?