putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2018-06-28 20:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nav īsti skaidrs, kā šādā vasarā un pat šādā vakarā ir iespējams atkal nonākt tā paša grābekļa apskāvienos, bet jā, dodamies laivu trīsdienniekā pie +14° max, baisa z vēja, kas ir precīzi pret mūsu upes straumes virzienu un lietus prognozēs arī nav aizmirsts.
pērn brīnumainā kārtā izdzīvojām un labi uzdzīvojām, kaut arī neatceros, kad pēdējo reizi laivās bijis tik karsts un saulains, ka jāklāj slapji dvieļi uz ceļiem, lai neapdegtu un peldēties var turoties vnk pie striķa aiz laivas. pērnajā gadsimtā, man šķiet


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chaika
2018-07-02 10:36 (saite)
hi5
es gan tikai vienu dienu aiviekstē pret vēju plēsu, bet jau pietikās un brīnumainā kārtā pat piere nodega

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2018-07-02 14:35 (saite)
sestdien bija tīri labi, bildēs pat izskatās pēc kārtīga chill uz upes saulainā dienā, bet svētdien iestājās tāāāda kodolziema. airēju slēpošanas jakā virs vēl pāris citām, bet tik un tā auto sēdekļa apsildi varēju izslēgt tikai pēc 2 stundām. likās, ka mūžos palikšu ne tikai saltu sirdi, bet arī ledus kluci dibena vietā (kurš, maita, nez kāpēc sāp vēl pat šodien, mīkstmiesis). par laimi krasta menedžeri mums atļāva braukt tikai 2 stundu kuģojumu 6 paredzēto vietā, aleluja. jā, un lietu arī neieslēdza, paldies.

aivieksti savulaik izbrāķējām kā pārāk platu un neinteresantu lielceļu, vējam arī tur noteikti kur ieskrieties. laivojām pa pededzi no litenes līdz aiviekstei, ļoti skaisti, rekomendējumi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2018-07-02 15:00 (saite)
jā, svētdien Rīgā arī priecājos, ka neesmu vairs Lubānā uz Aiviekstes..
Tā Aivieksta tieši tāda arī ir - kačalka. Krasti nekādi pēc skata un izkāpšanas iespējām, pretvējā normāli iedod, straume pašai švaka un krācīte neviena.

Par Pededzi atgādini pēc gada - biežāk mēs nelaivojam :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2018-07-02 15:18 (saite)
svētdien negājām gājienu skatīties, jo otreiz tur ārā sevi pierunāt nespējām.

labi, atgādināšu! Tu tikai man atgādini, ka jāatgādina. :) mēs arī braucam tikai reizi gadā, bet ar nelieliem izņēmumiem jau no 1997. gada. no latvijas upēm man vislabāk patikušas tebra, brasla, pededze. bet viņas visas tādas, kurās vasaras vidū ir zems līmenis, līdz ar to kārtīgi jāstrādā, lai neuzskrietu kokiem, akmeņiem un sēkļiem. kā saka mans vīrs - nav laika alu iedzert! un dažkārt gadās, ka kādās vietās laivas jāapnes pa krastu, ja baigie koku krāvumi vai seklumi. bet toties krasti, ainavas, pašas upes ļoti skaistas un interesantas.
pēdējos 5 gadus laivojam pa dienvidigauniju, jo tur mans patēvs atradis perfektu servisu - pārdzen mašīnas no vienas nakšņošanas uz otru, komfortmīļi guļ mašīnās, nevis teltīs. mūs bīstamākajās vietās brīdina un pieskata, pusdienlaikā pacienā ar siltām pankūkām un plātsmaizēm. karoče, seniori gavilē un netaisās no šī atteikties. tur ejošākās upes ir ahja un võhandu, gleznainas, ar klintīm un skaistiem krastiem. tikko nobraucām elvas upi - maza, smuka, strādājama. tikai varēja būt siiiiiltāks! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?