putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2011-11-11 10:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
meklēju padomu
mūsu pagalmā trešo gadu dzīvo kaķenīte. šķiet izmesta no mājām, jo viņa ir tāda mīlīgas dabas, skrien klāt aprunāties, paglaudīties, ja viņu pasauc. visticamāk ir arī sterilizēta, jo pa šo laiku kaķēnu nav bijis, lai arī kaimiņmāju runču vareno netrūkst. katru dienu viņu baro kaimiņiene. arī ziemas laikā ārā un pagrabu apstākļos kaķene ir iemācījusies izdzīvot, izturot divas pērnās -20 un vairāk ziemas. un tomēr sirds sāp viņu redzot čupiņā satupušu sēžam tur vienmēr ārā, vienai pašai. mums ir mājas kaķis un daži ģimenes biedri iebilst pret vēl kādu, arī kaimiņienei ir savs kaķis. kā lai es atrodu viņai mājas - vest uz kādu patversmi? bet tur kaķi dzīvo tik ilgi, kamēr kāds viņus izvēlas vai arī, beidzoties noteiktam laika periodam, kaķi sūta uz citu pasauli? es labprāt segšu izdevumus viņas sakopšanai vet iestādēs vai patversmēs, bet gribas, lai viņai ir mājas.

bērni viņu iesaukuši par kisu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2011-11-11 10:21 (saite)
nu mums arī ir iekšas kaķis un āra kaķis, un neesmu pārliecināta vai tas āra brīnums tā īsti iekšā dzīvot pat gribētu kaut mīlīgs ļoti ļoti, Turklāt tavā gadījumā viens ir ģimenes locekļi, bet otrs patreizējais mājas minkāns, kas var jaunpienācēja dzīvi mēģināt padarīt par elli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2011-11-11 12:05 (saite)
jā, to domu es esmu atmetusi reiz te pie pajautaa izlasot kā vairumam gadījumu izgājis ar otra kaķa ieviešanu. tomēr man šķiet, ka kaķītis tur ārā tomēr nav īsti laimīgs. viņai nav tāda brīvā kaķa dzīve ar prieku medīt, skraidīt, slēpties un joņot. kā mūsu kaķim, kad viņš tiek laukos. pagalma kaķe tup visu laiku, gaida savu dienišķo devu paikas, iet sildīties zem tikko atbraukušajiem auto un viss. izskatās skumji. protams, es negribu viņu aizvest uz kādu patversmi, kur viņu ieliek mazā būrī un tā viņa notupētu tur savu atlikušo mūžu, tad jau varbūt šāda dzīve tiešām ir labāka, bet vai laba diezgan? bet es nezinu kā to risināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putnupr
2011-11-11 14:10 (saite)
aah tad tieshaam izklausaas, ka bijusi maajas kakjis.
mees taadu panjeemaam no ielas - jau lielu runci. vinjsh aaraa tikai tupeeja, citi kakji ar vinju nedraudzeejaas.
manam maajas kakjim gan joprojaam vinjsh nepatiik, bet tas nekas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]putnupr
2011-11-11 14:08 (saite)
ne obligaati miiliigai kakjeniitei jaabuut maajas kakjeniitei, tas ir, varbut jau aaraa dzimusi. mums te pie maajaam arii taada reiz dziivoja - ljoti miiliiga un uzvediiba kaa taadam maajas kakjim - maiga un zoliida. mamma ar vienu tanti vinju nokjeera, aizveda sterilizeet un atdeva vieniem radiem. tomeer peec tam nozheelojaam, ka atdota cilveekiem, jo vinja gribeeja tikt prom. visu laiku dziivojaas pa lodziju un kjeera putnus, reiz no lodzhijas izkrita vai nokrita, bet izdziivoja, un driiz peec taas reizes - atkal nokrita, bet shoreiz uz visiem laikiem.. nositaas. varbuut, ja joprojaam buutu aara kakjis, dziivotu veel tagad.
bet patversmes.... kakjus pienjem ne labpraat, saka, ka nav ruumes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2011-11-11 14:17 (saite)
nu jā un vēl tas, ka nav kaķēnu, kas stipri liek domāt par veiktu sterilizāciju. žēl, ka nav īsti opciju kā palīdzēt. es uz Tevi un vilibaldi cerēju visvairāk, padoma ziņā.
jā, tas mūsu kaķis drīzāk ir daudz vairāk brīvdzīvotājs. vasarā pamanījās notrausties lejā no otrā stāva pa vīnstīgām un tad diennakti notusēt pa pagalmu, jo tas taču ir daudz aizraujošāk. :) bet nu tā kā paņemts ir jau no mēneša vecuma un vasarās diezgan daudz dzīvojamies pa laukiem, uz kurieni viņš vienmēr tiek ņemts līdzi, meklēt viņam citas - āra mājas tomēr negribas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putnupr
2011-11-11 14:20 (saite)
buutu jau labi, ja uzrastos kaads, kas panjemtu to kakjeniiti.. veel var pajautaat padomu cibonei vilkatei, vinja daudz par kakjiem zina

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2011-11-11 14:30 (saite)
ok. vilkati es dažkārt redzu zirgos, kur pēc viņas ieteikuma vedu meitu uz treniņiem. es gan viņu pamatīgi samulsināju, uzsākot pēkšņu sarunu ar paziņojumu, ka esmu viņu atpazinusi kā vilkati no cibas. tas gan nebija mans mērķis, gribēju vnk atzīmēties, ka pajautaa sniegtās viņas atbildes tiek izmantotas praksē. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilkate
2011-11-11 14:30 (saite)
Pamatīgi samulsusi es nebiju, viegli pārsteigta - gan. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2011-11-11 14:39 (saite)
:) piedod, es tā negribēju. vnk gribēju padalīties priekā, ka zirgošanās vieta ar Tavu ieteikumu atrasta, man patīk un bērns laimīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilkate
2011-11-11 14:41 (saite)
Viss ok, jauki, ka bērns apmierināts. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilkate
2011-11-11 14:30 (saite)
Patversmēs nav vietas. Vislielākās cerības ir pieņemt viņu pie sevis pagaidu mājās un meklēt jaunu mītni iekš draugiem.lv domubiedru grupas Kaķi, te, www.sapforums.lv sadaļā "Palīdzība dzīvniekiem", zip.lv, ss.lv, jebkādos kaķu forumos, sazinoties ar dzīvnieku glābšanas organizācijām Tutti, DzīvniekuSOS, utt., kā arī, var tā meklēt vienkārši citas pagaidu mājas. Vēl viens risinājums, meklējot mājas, ja nav iespējams viņu pagaidu variantā uzņemt pie sevis - iekārtot labu, blīvu koka kasti, kurai atstāts viens caurums ieejai, un kas ir siltināta ar sausiem salmiem. Tādā vietā kaķis spēs sevi pietiekami sasildīt arī aukstā laikā, ja pie auksta klimata viņa ir pieradusi.

Ja ļautu iespējas, es darītu tā - aizvestu pie veta pārbaudīt veselību, atblusot un attārpot, tad ņemtu pie sevis līdz jaunu māju atrašanai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2011-11-11 14:45 (saite)
paldies par informāciju, šis ir izsmeļoši. salikšu sludinājumu minētajos forumos. pie veta es varu viņu aizvest, bet pagaidu mājas dot gan laikam nē. varbūt arī vetam būs kāds padoms, viņš ir no kaķu glābējiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?