Elizabete ([info]_elizabete) rakstīja,
@ 2016-03-31 13:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Esmu atkal nonākusi vecajā slazdā, proti, pārliecība, ka Dievs uz seksualitāti skatās mazāk regulējoši nekā Baznīcas mācība, personisku iemeslu dēļ kļūst grūti savienojama ar ticības praktizēšanu noteiktā tradīcijā. No otras puses, es joprojām ļoti gribu Jēzu un jūtu, ka man būtu Jēzus dēļ jāpieņem cilvēku radītie noteikumi un tas, ka man tiem jāklausa, ja vēlos praktizēt un saņemt Jēzu komūnijā. Un, ja kaut kas cits man ir svarīgāks par Jēzu, tad tomēr sanāk, ka atsakos no Dieva, pat ja pašam Dievam ir neitrāli uzskati par šo kaut ko, un šī atteikšanās tad ir tas, kas jānožēlo. Es, protams, varu meklēt Dievu sevī, taču es nevaru iztikt bez rituāliem un nevaru sev piemērot paviam citus noteikumus, lai gan detaļās es tos variēju jau sen, jo esmu sapratusi, ka man ir dots ļoti daudz un tas prasa atbildību. Bet, es taču nevaru dibināt jaunu reliģiju. Arī personisku ne, jo Dievs ir starp cilvēkiem. Laikam vajadzētu kaut ko palasīt, kas atkal palīdzētu samierināties. Ir cilvēki, kas samierinās, bet neiet pie dievgalda.

Un tad vēl, protams, ir aizdomas, ka rituāls ir tukšs. Man kristietības tēlu sistēma liekas nenormāli kruta, taču konkrētās izpausmes baznīcās - es ilgi centos būt pazemīga, tomēr. Kā arī, priekšstatu paplašināšana un arī atteikšanās no pieņēmumiem ieved bīstamos kārdinājumos.
Varbūt vajadzētu doties uz kādu kontemplatīvās meditācijas skolu. Tādu, kur pieņem lajus. (Ir tik grūti bez seksa.)

Īsi sakot, esmu ceļā uz nākamo līmeni. Varu iekrist arī bedrē, tikai lūdzu, negribu tajā palikt tik ilgi kā pagājušo reizi. "Es ceru ka turpmāko sešdesmit septiņdesmit gadiņu laikā es varētu izveidoties par tīri normālu cilvēku" (c)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]daina
2016-03-31 17:26 (saite)
Es arī neeju pie dievgalda, es kaut kā neredzu/nejūtu, ka baznīca man varētu piedot nepiekrišanu dažos jautājumos

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_elizabete
2016-03-31 20:37 (saite)
cik es saprotu, pie dievgalda nevar iet, ja apzināti novērsies no Dieva, teorētiska nepiekrišana baznīcai nav tik traki

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]asiize
2016-03-31 21:19 (saite)
Man arī liekas, ka saņemot sakramentu, mēs tieši apliecinām komitmentu un ilgas neticamam izlīgumam un vienotībai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_elizabete
2016-04-01 00:33 (saite)
ir gan lietas, par ko baznīca saka, ka nevar saņemt sakramentu, ja neapņemas laboties - katoļiem tas ir īpaši izteikti, jo tiek artikulēts obligātā grēksūdzē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daina
2016-04-01 08:03 (saite)
No dažiem priesteriem esmu dzirdējusi, ka katolis nedrīkst balsot par Vienotību, vispār par tiem, kas aizstāv abortus utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]asiize
2016-04-01 08:45 (saite)
Nu, protams, viņi runā muļķības un dzen mūs kapā, bet man neliekas, ka sviestains mācītājs ir iemesls atturēties no vakarēdiena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daina
2016-04-01 08:56 (saite)
Katoļiem ir drusku stingrāk, priesteris ir aģents starp mani un Dievu, viņš skaitās tas, kurš zina vislabāk rakstus un katehismu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]asiize
2016-04-01 09:53 (saite)
Bet Kristus miesa taču tāpēc nekļūst par priestera miesu, nesaprotu atturēšanos no vakarēdiena jocīga priestera dēļ. Vienīgais, ka tādu dēļ varbūt vispār negribas iet uz dievkalpojumu un tāpēc sanāk atteikties arī no sakramenta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]annuska
2016-04-02 22:05 (saite)
nu bet nav taču tāda, ne Dieva, ne Baznīcas baušļa "nebalso par Vienotību". priestera privāts viedoklis nenozīmē ne tikai Dieva, bet arī Baznīcas viedokli

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?