Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  Tātad:: Jauns | FriendsofFriends | Visi |
Tēmturi:: kino | ēst |

saulaina -

24. Mar 2016 13:14

kaut ko tādu , pareizi pagatavotu, gribētos pagaršot
http://zhelezoiogon.ru/index.php?option=com_content&task=view&id=179&Itemid=2

Tags:

12 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]kuminjsh
Datums:24. Marts 2016 - 13:30
(Link)
No bērnības atceros kā kaut ko šausmīgu - protoplazmu ar pretīgu smaku un piegaršu :D Varbūt tagad, kad esmu pieaugusi un garšas sajūtas mainījušās, tomēr būtu jāizmēģina pagatavot ;)
No:[info]str
Datums:24. Marts 2016 - 13:40
(Link)
mamma savlaik teica, ka viņai garšojis gan. bet tagad nevaru atcerēties vai viņa pati ir taisījusi.. drīzāk ne.
pamatgarša jau tur ir kāda ir laikam, ar kādu saldinātāju gan jau
No:[info]kuminjsh
Datums:24. Marts 2016 - 14:18
(Link)
Nu pieaugušie jau toreiz ēda gardu muti un slavēja :) Mammas māsa kādreiz gatavoja "uz Annām", kad mēs ciemos braucām :)
No:[info]unpy
Datums:24. Marts 2016 - 14:06
(Link)
Jā, protoplazma ir ļoti labs apzīmējums šim produktam :))
No:[info]kuminjsh
Datums:24. Marts 2016 - 14:18
(Link)
Kā saproti, es zinu drēbi šajā gadījumā ;)
No:[info]str
Datums:24. Marts 2016 - 14:22
(Link)
par protoplazmu vai ķīseli?

/ jūs tik sparīgi mani atrunājat:)DD

/ jums laikam arī sklandrauši negaršo???
No:[info]eermaniitis
Datums:24. Marts 2016 - 14:33
(Link)
Par sklandaraušien unpajs varētu izteikties, vismaz ir dzirdēts daudz un daiļrunīgi ;)

p.s. es aiz tām kurzemnieku asinīm pat auzu putru caur blenderi laižu - vismaz kaut kas uz tā ķīseļa pusi - tikai ļauj viņam ierūgt - kad uzvāri uzmet labu, īstu rupmaizes šķēli virsū un lai pastāv siltumiņā ;)
No:[info]str
Datums:24. Marts 2016 - 14:39
(Link)
nu par to ierūgšanu- laikam siltāks laiks jāgaida gan, un tai rakstā teikts, ka rupjmaizi var gan, bet labāk ja pats ierūgst
No:[info]eermaniitis
Datums:24. Marts 2016 - 14:41
(Link)
nu~ skatoties kāda maize ;) ja ņem lauku krāsnī cepto var būt ka pat labāk ;) bet ne veikala gan ;)
visos kurzemnieku recepšu gabalos, ko gadījies redzēt, rupmaize ir
No:[info]kuminjsh
Datums:24. Marts 2016 - 15:55
(Link)
Par ķīseli kā protoplazmas paveidu :D No Dievas puses - nekādas atrunāšanas! Eksperimentē uz veselību, pēc tam pastāstīsi! ;)
No:[info]kuminjsh
Datums:24. Marts 2016 - 15:55
(Link)
Un jā, sklandurauši ir vella izgudrojums un kurzemnieku slepenie ieroči.
No:[info]nova
Datums:24. Marts 2016 - 19:04
(Link)
Mana māte taisīja vairumā tēvam, bet viņam vienīgajam garšoja. Man tas šķita atbaidošas smakas un garšas un krāsas izstrādājums. Sklandurauši man garšo somu, ne kurzemnieku, ar rīsiem vai olām