piile ([info]piile) rakstīja,
@ 2009-08-13 11:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kartupelis, pētersīlis, raudene, sēnes, sīpols, timiāns

kartupeļu kārtojums
kartupelīši, attiecīgs daudums ēdāju skaitam (3 vidēja izmēra katrai personai)
šampinjoni, apm. 7 vidēja izmēra sēnes katram ēdājam
pāris sīpoli, cik nu garšo
ķiploki, arī - cik lien
timiāns, pētersīlis, raudene
s&p
olīveļļa

sēnes smalki sagriež & cep eļļā ar s&p ļoti karstā pannā, kamēr tās apbrūnē (es leju nost šķidrumu, kad viņas atsulojas). ieber tās kādā bļodā & tajā pašā pannā, eļļā, cep smalki sakapātus sīpolus ar ķiplokiem uz vidēji karstas liesmas, pieberot labi daudz garšaugus & s&p, kamēr tas viss ir mīksts & smaržīgs. kartupeļus rūpīgi nomazgā vai nomizo, sagriež superplānās šķēlēs (mums ir forša rīve, uz kuras var 2mm šķēles griezt; iesaku katram pavāram tādu iegādāties. darbs uzreiz iet 5x ātrāk!), apber ar labi daudz s&p & sajauc, lai visiem tiek. cepšanas trauku (stikla vai pat to bleķa, kas pašā cepeškrāsnī) ieziež ar eļļu, & ieklāj tajā 2 slāņus ar kartupeļiem & tad vienu - ar sēņu/sīpolu sajaukumu. atkārto kamēr pilns, uzklāj foliju & cep ne ellīgi, bet labi karstā krāsnī, kamēr kartufelīši ir mīksti. sagriež smukos četrstūrīšos & pasniedz karstu.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?