pajautaa

« previous entry | next entry »
Sep. 27., 2012 | 03:33 pm
posted by: muzungu in pajautaa

Nu dikti tupi ir sanācis. Kaut kā ir nopirkusies liellopu maltā gaļa, bet nu plikas liellopenes kotletes ir fuj. Ko lai labu pagatavo, bez skriešanas uz veikalu pēc cūcenes?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {25}

nxn

from: [info]nxn
date: Sep. 27., 2012 - 05:38 pm
#

cjilli con carne!

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Sep. 27., 2012 - 05:45 pm
#

e?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Sep. 27., 2012 - 05:51 pm
#

te ir laba un elementāra recepte: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3228/chilli-con-carne

Atbildēt | Iepriekšējais


#

from: [info]mazaa_zive
date: Sep. 27., 2012 - 05:38 pm
#

makaroni pa flotski, maltas gaļas mērce

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Sep. 27., 2012 - 05:45 pm
#

Jā, tas varētu būt variants,bet tad jāskrien vienalga uz bodi, jo mājās ir tikai spageti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Sep. 27., 2012 - 05:48 pm
#

tomāti ir? Parmas siers ir? sīpoli, ķiploki ir? burkāni? varbūt pat selerijas sakne?
Elementāri. Apcep sīpolus, ķiplokus, sarīvētus burkānus, to pašu gaļu, pieliek klāt blanšētus tomātus (ja sliņķis, tad tomātu mērce vai pat pasta), izsautē. Uzvāra spageti, pārlej mērci, rīvē pāri sieru.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Sep. 27., 2012 - 05:50 pm
#

Siers nav :D Tā laikam ir zīme, ka tomēr no šopingošanas neizbēgt :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Sep. 27., 2012 - 05:50 pm
#

var jau bez siera arī, normāla maltās gaļas/ tomātu mērce ar makaroniem

Atbildēt | Iepriekšējais


muzungu

from: [info]muzungu
date: Sep. 28., 2012 - 10:28 am
#

Uztaisīju šo un sanāca neeeeenormāli garšīgi. Vīrieši lauza mēbeles un pieprasīja papildporciju. Paldies par labu recepti :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Sep. 28., 2012 - 10:29 am
#

lūdzu :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]susure
date: Sep. 27., 2012 - 05:38 pm
#

hmm, mēs tikai no liellopu gaļas taisam kotletes. vai tītara.

Bet vispār- taisi cottage pie.

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Sep. 27., 2012 - 05:44 pm
#

Es nav tāds profs, lai taisītu pie :) Kā tu taisi lielopa kotletes?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]susure
date: Sep. 27., 2012 - 06:36 pm
#

cottage pie ir maltās gaļas mērce ar kartupeļu biezeni pa virsu un tad cepenē.
Pameklē bbcgoodfood recepti. Ir labs.

Kotletes taisu tā-
maltā gaļa un tad skatos kas ir mājās. :D
Ja ir- lieku rīvmaizi. Ja nav- lieku baltmaizi.
Ja nav ne rīvmaizes ne baltmaizes, pierivēju kartupeli.
naža galu sodas pielieku klāt.
1-2ēdamkarotes krējuma. vai nedaudz majonēzes. Vai nedaudz jogurta.
nu protams ķiploks, sīpols sarivēts.
Mēdzu pielikt klāt kaltētas dilles. Nu...
kotletes tas ir radošs pasākums

bieži pieleju klāt 100-200ml pastipra buljona. Bet tad cepju jancīgi. Apbrūninu no vienas puses uz augstas uguns un tad lēnām bez vāka cepju. Tad apmetu otrādāk un vnk apbrūninu.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]marina
date: Sep. 27., 2012 - 05:41 pm
#

kāpēc fui? es tikai no liellopa taisu. Pieliek kla't baltmaizi un krējumu, lai mīkstāk un ļoti labas un veselīgas kotletes.

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Sep. 27., 2012 - 05:44 pm
#

Tā maize tiešām padara to visu baudāmāku? Man pāris reizes cepot ir sanācis kas ļoti nebaudāms, ciets un ļoti lielopīgs.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]dzeina
date: Sep. 27., 2012 - 05:45 pm
#

ja ir laba liellopa gaļa, tad mierīgi var taisīt, nejaucot klāt cūku. Pierīvē zaļu kartupeli, pieliek sakapātu sīpolu un ķiploku, jēlu olu, sāli, piparus, un ir ļoti ok.
Vismaz es kotletes cepu lielākoties tikai no malta liellopa.

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Sep. 27., 2012 - 05:46 pm
#

uz pusotru kg gaļas, cik kartupeli vajadzētu?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Sep. 27., 2012 - 05:48 pm
#

viens liels būs ok

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Sep. 27., 2012 - 05:49 pm
#

uz smalkās rīves jārīvē, var arī sablenderēt, galvenais, lai rezultātā ir putriņa

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Sep. 27., 2012 - 05:51 pm
#

Ok, eju rīvēt pirkstus! Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


parasts

from: [info]parasts
date: Sep. 27., 2012 - 05:49 pm
#

burgerus.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]varmaaka
date: Sep. 28., 2012 - 08:10 am
#

+1. Kotletes iet cirst.

Šitais sanāk nereāli labs - http://www.food.com/recipe/gordon-ramsays-ultimate-burger-265782

Atbildēt | Iepriekšējais


spotty_flyer

from: [info]spotty_flyer
date: Sep. 27., 2012 - 06:00 pm
#

Tā kā FR cūkgaļa ir fuj pē (lietojam tikai žāvējumu/desu veidā) tad malta gaļa ir tikai liellops (gadās zirgs, bet reti). Liellopu nevajag pārcept, pietam šamo var ēst arī viegli rozā (pārvari latvieti sevī un paprovē ;) )
Bet vispār es kotletēm jaucu klāt kartupeli, burkānu, sīpolu, timiānu, mellos piparus un protams sāli. Voila.

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Sep. 27., 2012 - 11:56 pm
#

Músmājās burgeru kotletes tikai no liellopa, nekādas maizes vai kartupeļus klāt neliekam, vien ķiploku, sāli, piparus, Malciñs viskija un čilī un cep tā, lai pa vidu ir silts,bet ne sacepies.
vai ri pamekle recepti slopy joes,tie ar labi, vien ilgi taisas..

Atbildēt