kā nu kuram patīk - man no saldā slikti paliek, tāpēc parasti skābo lieku klāt - bet arī nevajag izpeldināt tās senes viņā - lai paliek meža un pašas sēnes garša.
Jātaisa un jāeksperimentē, bet galvenais nepārcensties ar garšvielām un krējumu.
Pēdējoreiz taisīju 7dien, tad šitā: sagriež gailenes (citas sēnes nav sēnes) palielos gabalos, sāk apcept, pieliek smalki sagrieztu sīpolu, uzliek pannai vāku, lai sutinās kādu laiku. Vāku ņēmu nost, kad likās, ka smaržo pareizi. Kādu laiku tad pažāvē nu pacep ar vāku vaļā, tad pieliku karoti miltus, apmaisīju, pacepināju vēl un tad jau kārta krējumam un sālij. Man patīk ar ļoti daudz krējumu un tas viss lai beigās ir vairāk kā maizei piekožams ne uz kartupeļiem lejams.
Ja grib tiktiešām uz kartupeļiem lejamu, tad mazāk tur uz uguns pēc vāka noņemšanas.
Esmu vairāk nekā pārliecināts, ka ar bērzlapēm utml m*sliem nekas garšīgs nav iespējams. Tikai gailenes un var pa kādai apšu vai bŗza bekai (jaunai).
Nu, sacep mazliet (bet pavisam nelielu daudzumu) žāvēta (vai kūpināta) speķīša vai cauraugušas gaļas ar sīpoliem. Sviestā (citi saka, ka nedrīkst, jo tad tur kkādas vēzi izraisošas vielas rodas, bet tāpat jau visi mirsim) sacep gailenes, kas saplēstas (nevis sagrieztas) palielos gabalos. Pieliek klāt sacepto speķi ar sīpoliem, vēl mazliet pacepina, uzsijā virsū kādu ēdamkaroti vai divas miltu, apmaisa, pielej saldo krējumu, pienu, uzvāra, pieliek kādu karoti skābā krējuma. Ā, un tur sāli, piparus arī, protams, kad cep.
from: ttp
date: Jul. 14., 2009 - 02:41 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: susure
date: Jul. 14., 2009 - 02:42 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ttp
date: Jul. 14., 2009 - 02:46 pm
#
bāc, un tagad tiešām jābrauc uz mežu :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: petrovichs
date: Jul. 14., 2009 - 02:53 pm
#
2.
Atbildēt | Diskusija
from: scoux
date: Jul. 14., 2009 - 03:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: petrovichs
date: Jul. 14., 2009 - 03:32 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: savaadaisu
date: Jul. 14., 2009 - 03:09 pm
#
Pēdējoreiz taisīju 7dien, tad šitā:
sagriež gailenes (citas sēnes nav sēnes) palielos gabalos, sāk apcept, pieliek smalki sagrieztu sīpolu, uzliek pannai vāku, lai sutinās kādu laiku. Vāku ņēmu nost, kad likās, ka smaržo pareizi. Kādu laiku tad pažāvē nu pacep ar vāku vaļā, tad pieliku karoti miltus, apmaisīju, pacepināju vēl un tad jau kārta krējumam un sālij. Man patīk ar ļoti daudz krējumu un tas viss lai beigās ir vairāk kā maizei piekožams ne uz kartupeļiem lejams.
Ja grib tiktiešām uz kartupeļiem lejamu, tad mazāk tur uz uguns pēc vāka noņemšanas.
Esmu vairāk nekā pārliecināts, ka ar bērzlapēm utml m*sliem nekas garšīgs nav iespējams. Tikai gailenes un var pa kādai apšu vai bŗza bekai (jaunai).
Atbildēt | Diskusija
from: lordramex
date: Jul. 14., 2009 - 03:15 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: savaadaisu
date: Jul. 15., 2009 - 11:44 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: saikne_neochin
date: Jul. 14., 2009 - 03:25 pm
#
man jau atkaliņās šķiet, ka no tādiem frišiem poķīšem kā reizi ir labākā mērce!
Atbildēt | Iepriekšējais
from: oblica
date: Jul. 14., 2009 - 03:39 pm
#
Atbildēt
from: tjigra
date: Jul. 14., 2009 - 03:40 pm
#
Btw, labas zāles.
Atbildēt | Diskusija
from: susure
date: Jul. 14., 2009 - 04:02 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tjigra
date: Jul. 14., 2009 - 04:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais