« previous entry | next entry »
Jul. 14., 2009 | 02:30 pm
posted by: susure in pajautaa

Padalieties kāds ar labas sēņu mērces recepti

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

ю

from: [info]ttp
date: Jul. 14., 2009 - 02:41 pm
#

sacep sēnes, kad šķidrums daudzmaz iztvaikojis pieliek lociņus vai sīpolu, ķiploku - pacep vēl pieliek krējumu un sāli piparus - ko tur vairāk vajag.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]susure
date: Jul. 14., 2009 - 02:42 pm
#

krējumu saldo vai skābo??

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ю

from: [info]ttp
date: Jul. 14., 2009 - 02:46 pm
#

kā nu kuram patīk - man no saldā slikti paliek, tāpēc parasti skābo lieku klāt - bet arī nevajag izpeldināt tās senes viņā - lai paliek meža un pašas sēnes garša.

bāc, un tagad tiešām jābrauc uz mežu :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jul. 14., 2009 - 02:53 pm
#

1. Atņemam kādam groziņu ar sēnēm
2.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]scoux
date: Jul. 14., 2009 - 03:12 pm
#

2. Iedod šo groziņu vecmammai, lai uztaisa mērci..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Jul. 14., 2009 - 03:32 pm
#

O! Pamazām top! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Jul. 14., 2009 - 03:09 pm
#

Jātaisa un jāeksperimentē, bet galvenais nepārcensties ar garšvielām un krējumu.

Pēdējoreiz taisīju 7dien, tad šitā:
sagriež gailenes (citas sēnes nav sēnes) palielos gabalos, sāk apcept, pieliek smalki sagrieztu sīpolu, uzliek pannai vāku, lai sutinās kādu laiku. Vāku ņēmu nost, kad likās, ka smaržo pareizi. Kādu laiku tad pažāvē nu pacep ar vāku vaļā, tad pieliku karoti miltus, apmaisīju, pacepināju vēl un tad jau kārta krējumam un sālij. Man patīk ar ļoti daudz krējumu un tas viss lai beigās ir vairāk kā maizei piekožams ne uz kartupeļiem lejams.

Ja grib tiktiešām uz kartupeļiem lejamu, tad mazāk tur uz uguns pēc vāka noņemšanas.

Esmu vairāk nekā pārliecināts, ka ar bērzlapēm utml m*sliem nekas garšīgs nav iespējams. Tikai gailenes un var pa kādai apšu vai bŗza bekai (jaunai).

Atbildēt | Diskusija


LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Jul. 14., 2009 - 03:15 pm
#

a Baravikas ?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Jul. 15., 2009 - 11:44 am
#

M*sli

Atbildēt | Iepriekšējais


vārnu skaitītājs

from: [info]saikne_neochin
date: Jul. 14., 2009 - 03:25 pm
#

nu, nenod*rs te bērzlapes, ja!!
man jau atkaliņās šķiet, ka no tādiem frišiem poķīšem kā reizi ir labākā mērce!

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Jul. 14., 2009 - 03:39 pm
#

Nu, sacep mazliet (bet pavisam nelielu daudzumu) žāvēta (vai kūpināta) speķīša vai cauraugušas gaļas ar sīpoliem. Sviestā (citi saka, ka nedrīkst, jo tad tur kkādas vēzi izraisošas vielas rodas, bet tāpat jau visi mirsim) sacep gailenes, kas saplēstas (nevis sagrieztas) palielos gabalos. Pieliek klāt sacepto speķi ar sīpoliem, vēl mazliet pacepina, uzsijā virsū kādu ēdamkaroti vai divas miltu, apmaisa, pielej saldo krējumu, pienu, uzvāra, pieliek kādu karoti skābā krējuma. Ā, un tur sāli, piparus arī, protams, kad cep.

Atbildēt


tjigra

from: [info]tjigra
date: Jul. 14., 2009 - 03:40 pm
#

Savācam mužmires, uzlejam spirtu (virs 80%), norokam, un pēc 3 mēn. var lietot. :P
Btw, labas zāles.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]susure
date: Jul. 14., 2009 - 04:02 pm
#

kā gan koncentrēts alkaloīdu uzlējums var būt labas zāles? cik zinu tad spirts tos neiznīcina?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tjigra

from: [info]tjigra
date: Jul. 14., 2009 - 04:17 pm
#

Nav jau jālieto lielos daudzumos. Atšķaida ar. Un tad pa tējkarotei. Garšīgs nav, bet palīdz vitāli svarīgiem procesiem organismā.

Atbildēt | Iepriekšējais