petite brunette ([info]zuzette) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2010-08-18 11:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:receptes

Summer Berry Charlotte.


Dāmu pirkstiņi
Sagatavo 12 kēksu groziņus un iekārto tajos dāmu pirkstiņus (kā attēlā). Pamatam šajā gadījumā var izmantot jebkurus apaļus cepumus bez piedevām.
Ogas var izmantot jebkādas - melleņu, kazeņu, upeņu, jāņogu u.c. atkarībā no sezonas.

Melleņu uzpūtenis (pildījums)
-100 gramu saberztu melleņu biezeņa (apmēram 175 g melleņu)
-10 gramu cukura
-1 plāksne želatīna
-100 gramu saldā krējuma

Maisot sakarsē melleņu biezeni ar cukuru. Kad vārījums sāk nedaudz mutuļot, noņem no plīts. Pa to laiku samērcē želatīnu aukstā ūdenī trīs minūtes. Pievieno želatīnu sakarsētajam melleņu biezenim. Ļauj masai atdzist līdz normālai istabas temperatūrai (jo ja karstam biezenim uzreiz pievienos krējumu, tas noplaks).
Kamēr biezenis dziest, saputo saldo krējumu. Pievieno putukrējumu atdzisušajam biezenim un lēnām maisa līdz kamēr vairs nav redzamas tumšās un baltās svītras un masa kļūst vienmērīgi lillā.

Pilda uzputeni sagatavotajos groziņos līdz pusei, otru pusi atstājot aveņu krēmam un ogām. Sasaldē groziņus (ik pa laikam uzrauga, kamēr krēms paliek stingrāks, bet ne pārāk daudz stingrs).

Aveņu uzpūtenis
-100 gramu saberztu aveņu biezeņa (apmēram 175 g aveņu)
-10 gramu cukura
-1 plāksne želatīna
-100 gramu saldā krējuma

Dara visu tieši to pašu, ko ar melleņu uzputeni, un sapilda aveņu krēmu virsū uz sasaldētajiem melleņu uzputeņiem groziņos. Liek ledusskapī un uzmana līdz aveņu krēms paliek stingrāks.
Rotā ar svaigām ogām.


receptes links~
http://cannelle-vanille.blogspot.com/2008/06/summer-berry-charlotte.html


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?