wildflower ([info]fermenta) rakstīja,
@ 2011-05-15 19:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:receptes

Cepti pieneņu pumpuri

Pankūku mīkla
Vēl neizplaukuši pieneņu pumpuri

Pankūku mīklā mērc vēl neizplaukušus pieneņu pumpurus (kauslapas pirms tam jānoņem, citādi būs rūgtas), strauji apcep sakarsētā eļļā, kamēr bumbiņas kļūst zeltainas. Tad kārto uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru.


Pieneņu kafija

Pavasarī ziedēšanas laikā izrok pieneņu saknes. Tās notīra (skrāpējot), sagriež nelielos gabaliņos, apžāvē, tad apgrauzdē uz pannas (viegli brūnai apgrauzdētai saknei būs maigāka garša un lielāks ārstnieciskais efekts). Apgrauzdētās saknes glabā noslēgtā traukā. Pirms lietošanas samaļ tik daudz, cik paredzēts izlietot. Tasītei pietiek ar nepilnu tējkaroti pulvera. Pēc apliešanas ļauj ievilkties piecas minūtes. Pievieno pienu un cukuru.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?