Paēst pirms gulētiešanas
Tikko pārrados no futbola un man briesmīgi gribas pasēdēt vannā un uzpīpēt ūdenspīpi, bet pirms to izdarīt derētu kautko apēst. Šodien varētu uztaisīt kādu seno romiešu ēdienu.
Tātad, ņemam vienu teļu, vēlams jau iepriekš nosistu, jo pirms gulētiešanas nav vēlams nodarboties ar varasdarbiem, slikti sapņi rādas. No teļa ņemam vienu kilogramu simpātiska gabala no ciskas vai karbonādes daļas. Bez tam, aizejam uz dārziņu pakaļ selerijām, dillēm, vienam pepperonam un paņemam no pieliekamā 2as ēdamkarotes medus, kā arī tikpat lielu daudzumu etiķa(vīnogu), vel mums vaidzētu 100ml eļļas un tikpat daudz baltvīna kam klāt piemesta viena tējkarotīte sāls, bez visa tā vaidzētu arī nedaudz miltu.
Tātad ņemam jēra gabalu un sutinam viena simpātiskā cepamā katlā uz lēnas uguns, ikpalaiciņam aplaistot ar ūdeni un piemetot nesālītus garšaugus kā ķiploki, burkāni, selerijas, dilles un var pat iemest kādu šķipsniņu koriandra un piparu, kā arī pa kādam sīpolam. Šādā veidā jēru sutinam pusotru stundu. Kad laiks iet uz iztecēšanu, tad ņemam vienu pannu, tajā ielejam iekšā to eļļu, kuru jau iepriekš minēju, klāt arī vel etiķi, medu, garšvielas(ieskaitot sāli) un klāt pieberam miltus lai piedotu mērcei biezumu, kad mērce ir gatava, ņemam trešo pannu, liekam tai pannā teļu, aplejam ar mērci un cepinam vel 10 minūtes un tad pasniedzam uz galda un ļaujam vergiem sākt mazgāt traukus.