sabela ([info]sabela) rakstīja [info]gardumi kopienā,
@ 2007-02-08 11:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vistas fileja medus mērcītē
Dalos vakardienas pieredzē, kas tapa pateicoties tam, ka notika pārpratums jautajumā kas īsti ir "cālis medū"
Galarezultāts bija garšīgs, diemžēl foto nav, jo improvizācija notika neplānota.

Vajag (viss ir variējams balstoties uz individuālu gaumi un patikšanu):
Vistas fileju
salmiņos sagriezta paprika
salmiņos sagriezts burkāns
Man domāt, ka var likt klāt dārzeņus kādi nu tīk.
medus (trīs tējkarotes ar kaudzi, cik pielīp ņemot ārā nedaudz sacukurojušos medu,:)
sojas mērce pēc garšas
1 citrona sula
2 tējkarotes apgrauzdētu miltu (var ņemt parastos)
garšvielas, sāls kādas nu tīk.


apcep vistu, kad ta pusgatava pieliek medu un uzber dārzeņus to gatavošanas prioritātē (sāk ar burkāniem un tad tālāk)
piespiež citrona sulu un sutina kamēr dārzeņi un vista gandrīz gatava, tad pielej no tējkannas uzvārītu ūdeni lai mērce sanāk "garāka". kad viss uzsit burbuli pievieno aukstā ūdenī iemaisītus miltus, izmaisa, pagaršo, lai pieliktu vēl medu, sojas mērci vai citrona sulu, ja ir vajadzība, nogriež uguni un uzliek vāku. Pēc desmit minūtēm lūgtum - mērce ar nelielu ekzotikas piesitienu. Lieliski garšo ar rīsiem, gatavošana viegli modificējama.

gatavošanas laiks: 45 - 50 min. Atkarīgs no dārzeņu griezēju veiklības


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kakjux
2007-02-08 11:54 (saite)
es mērcēs nelieku miltus. mēdzu aizstāt ar klijām vai rīvmaizi. arī garša man patīk labāk. bet es laikam vispirms saceptu burkānus, tad papriku, tad tos novāktu. vistu jau iepriekš būtu iemarinējusi tajā medū & ķiplokos. sojas mērces vietā liktu zivju mērci. vistu fixi apceptu & gabaliņus izzvejotu no pannas, ieliktu tur marinādi, dārzeņus, sataisītu mērci gatavu, ieliktu tajā sacepto vistu & 1 min pasildītu & 5 min bez uguns pannā paturētu, lai savelkas. ēstu arī ar rīsiem.

:P
sorry, man kreatīvais uznāca ;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sabela
2007-02-08 11:58 (saite)
izklausās labi. Bet šitais tapa satiekoties cilvēkiem, kur es biju gatava taisīt veselu cāli medū un sinepēs, bet otrs - vulgāru vistas mērci no filejām un katrs veikuši savam konceptam atbilstošu šopingu piegādājamajai produktu daļai. A vakariņām bija jābūt, bet veikals - 15 km :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2007-02-08 12:05 (saite)
kāds tur veikalam sakars? es vienkārši tavus produktus pārliku savādāk & šo to pamainīju, bet tu būtu varējusi iztikt ar savām lietām. garšvielas es vispār nebiju pieminējusi :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sabela
2007-02-08 12:06 (saite)
nav jau nav. Es vienkārši iekšēji škrobojos, ka man no pārsteiguma ieraugot vistas fileju veselas vistas vietā kreatīvs iestrēga maķenīt :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2007-02-08 12:10 (saite)
;) nekas, nākamreiz neiestrēgs :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?