sēnes – dāvana no dieva

« previous entry | next entry »
Wednesday Feb. 26th, 2025 | 11:45

Jo vairāk uzzinu par sēnēm, jo vairāk tās apbrīnoju.

link | comment | memorize


Comments {10}

‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 12:19
link

Manā jaunajā iecienītajā ķīniešu lielveikalā pārdod vismaz 10 dažādu veidu sēnes. Aizvakar nopirku "garās" šimedži. Nākošreiz nopirkšu eringi un sagriezīšu tās plānās šķēlēs.

reply


deestructa

***

from: [info]neoplasm
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 12:21
link

esi mēģinājis enoki? vienmēr ļoti gribās pamēģināt, kad tās redzu, bet nezinu īsti, ko ar tām darīt/ko pagatavot.

reply | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 12:30
link

Ilgu laiku esmu gribējis tās pamēģināt, jo daudz redzētas japāņu animācijā un izskatās interesanti. Pagājšnedēļ beidzot izmēģināju (paldies, ķīniešu lielveikal), vienkārši nedaudz nogriezu apakšdaļu un savāriju nūdeļu zupā. Tām bija maiga garša, ne tik izteikta kā šimedži.

Bet domāju, ka tās gatavo apmēram tāpat kā visas citas šī tipa sēnes. Proti, ja vēlas, var apcept pannā, sākumā bez eļļas, lai izdalās mitrums, pēc tam nedaudz eļļā. Nezinu, vai tas ir pareizi, bet man patīk pielikt arī nedaudz zivju mērces. Droši vien drīkst arī vienkārši vārīt zupā neapceptas. Dari, ko vēlies.

reply | parent | thread


deestructa

***

from: [info]neoplasm
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 13:36
link

man arī likās, ka varētu būt labi rāmenī ar zaļumiem un olu un kaut kādu asu gochujang vai harissa. vienā japāņu ēstuvē bija šito mazo sēņu asorti gatavots sviestā ar ķiploku, kas bija šausmīgi vienkārši, bet arī ļoti garšīgi [varbūt vienīgi par daudz sviesta, gaumes jautājums, protams], iesaku. paldies par cepšanas protip.

reply | parent | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 14:06
link

Lūdzu. Tā sēņu cepšanas tehnika attiecas uz visu sēņu cepšanu, arī uz šampinjoniem. Ja tikko sagrieztas sēnes ieliek eļļā, tās kā švamme uzsūc eļļu, un tur tā arī paliek. Ja tās vispirms pacep bez eļļas vai citām taukvielām, izdalās ūdens, un tās ievērojami saraujas. Pēc tam var likt eļļu, un tās vairs tik ļoti to neuzsūks.

Līdzīgi ir arī ar baklažāniem, bet ar tiem vairāk jāuzmanās, jo var piededzināt. Sēnes piededzināt ir ļoti grūti.

reply | parent | thread


magnolia

***

from: [info]magnolia
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 16:01
link

o, paldies, šādi nav darīts,jāpamēģina. parasti pirms visām sēnēm cepu sīpolus sviestā kā bērnībā:) vai ķiplokus pirms baklažāniem, tad nu tie paliek tādi pārāk trekni, jā.

reply | parent


deestructa

***

from: [info]neoplasm
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 15:27
link

beigās tomēr nopirku šimedži, jo tās izskatās sēnīgākas, enoki pēc skata likās anēmiskas. likšu ķiplokainā omletē ar zaļumiem un gochujang.

reply | parent | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 15:28
link

Stabila izvēle, ar šimedži grūti nošaut greizi.

reply | parent


Manas dzīves atskaņu almanahs

***

from: [info]ulvs
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 12:30
link

o jā

reply


Duncan MacLeod from Clan MacLeod

***

from: [info]tiga
date: Friday Feb. 28th, 2025 - 16:23
link

tad Tev jāpaklausās Vaclav Halek.

reply