from:sramgni date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 12:19 link
Manā jaunajā iecienītajā ķīniešu lielveikalā pārdod vismaz 10 dažādu veidu sēnes. Aizvakar nopirku "garās" šimedži. Nākošreiz nopirkšu eringi un sagriezīšu tās plānās šķēlēs.
from:sramgni date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 12:30 link
Ilgu laiku esmu gribējis tās pamēģināt, jo daudz redzētas japāņu animācijā un izskatās interesanti. Pagājšnedēļ beidzot izmēģināju (paldies, ķīniešu lielveikal), vienkārši nedaudz nogriezu apakšdaļu un savāriju nūdeļu zupā. Tām bija maiga garša, ne tik izteikta kā šimedži.
Bet domāju, ka tās gatavo apmēram tāpat kā visas citas šī tipa sēnes. Proti, ja vēlas, var apcept pannā, sākumā bez eļļas, lai izdalās mitrums, pēc tam nedaudz eļļā. Nezinu, vai tas ir pareizi, bet man patīk pielikt arī nedaudz zivju mērces. Droši vien drīkst arī vienkārši vārīt zupā neapceptas. Dari, ko vēlies.
from:neoplasm date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 13:36 link
man arī likās, ka varētu būt labi rāmenī ar zaļumiem un olu un kaut kādu asu gochujang vai harissa. vienā japāņu ēstuvē bija šito mazo sēņu asorti gatavots sviestā ar ķiploku, kas bija šausmīgi vienkārši, bet arī ļoti garšīgi [varbūt vienīgi par daudz sviesta, gaumes jautājums, protams], iesaku. paldies par cepšanas protip.
from:sramgni date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 14:06 link
Lūdzu. Tā sēņu cepšanas tehnika attiecas uz visu sēņu cepšanu, arī uz šampinjoniem. Ja tikko sagrieztas sēnes ieliek eļļā, tās kā švamme uzsūc eļļu, un tur tā arī paliek. Ja tās vispirms pacep bez eļļas vai citām taukvielām, izdalās ūdens, un tās ievērojami saraujas. Pēc tam var likt eļļu, un tās vairs tik ļoti to neuzsūks.
Līdzīgi ir arī ar baklažāniem, bet ar tiem vairāk jāuzmanās, jo var piededzināt. Sēnes piededzināt ir ļoti grūti.
from:magnolia date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 16:01 link
o, paldies, šādi nav darīts,jāpamēģina. parasti pirms visām sēnēm cepu sīpolus sviestā kā bērnībā:) vai ķiplokus pirms baklažāniem, tad nu tie paliek tādi pārāk trekni, jā.
***
from:
sramgni
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 12:19
link
reply
***
from:
neoplasm
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 12:21
link
reply | thread
***
from:
sramgni
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 12:30
link
Bet domāju, ka tās gatavo apmēram tāpat kā visas citas šī tipa sēnes. Proti, ja vēlas, var apcept pannā, sākumā bez eļļas, lai izdalās mitrums, pēc tam nedaudz eļļā. Nezinu, vai tas ir pareizi, bet man patīk pielikt arī nedaudz zivju mērces. Droši vien drīkst arī vienkārši vārīt zupā neapceptas. Dari, ko vēlies.
reply | parent | thread
***
from:
neoplasm
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 13:36
link
reply | parent | thread
***
from:
sramgni
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 14:06
link
Līdzīgi ir arī ar baklažāniem, bet ar tiem vairāk jāuzmanās, jo var piededzināt. Sēnes piededzināt ir ļoti grūti.
reply | parent | thread
***
from:
magnolia
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 16:01
link
reply | parent
***
from:
neoplasm
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 15:27
link
reply | parent | thread
***
from:
sramgni
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 15:28
link
reply | parent
***
from:
ulvs
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 12:30
link
reply
***
from:
tiga
date: Friday Feb. 28th, 2025 - 16:23
link
reply