from:neoplasm date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 13:36 link
man arī likās, ka varētu būt labi rāmenī ar zaļumiem un olu un kaut kādu asu gochujang vai harissa. vienā japāņu ēstuvē bija šito mazo sēņu asorti gatavots sviestā ar ķiploku, kas bija šausmīgi vienkārši, bet arī ļoti garšīgi [varbūt vienīgi par daudz sviesta, gaumes jautājums, protams], iesaku. paldies par cepšanas protip.
from:sramgni date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 14:06 link
Lūdzu. Tā sēņu cepšanas tehnika attiecas uz visu sēņu cepšanu, arī uz šampinjoniem. Ja tikko sagrieztas sēnes ieliek eļļā, tās kā švamme uzsūc eļļu, un tur tā arī paliek. Ja tās vispirms pacep bez eļļas vai citām taukvielām, izdalās ūdens, un tās ievērojami saraujas. Pēc tam var likt eļļu, un tās vairs tik ļoti to neuzsūks.
Līdzīgi ir arī ar baklažāniem, bet ar tiem vairāk jāuzmanās, jo var piededzināt. Sēnes piededzināt ir ļoti grūti.
from:magnolia date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 16:01 link
o, paldies, šādi nav darīts,jāpamēģina. parasti pirms visām sēnēm cepu sīpolus sviestā kā bērnībā:) vai ķiplokus pirms baklažāniem, tad nu tie paliek tādi pārāk trekni, jā.
***
from:
neoplasm
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 13:36
link
reply | parent | thread
***
from:
sramgni
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 14:06
link
Līdzīgi ir arī ar baklažāniem, bet ar tiem vairāk jāuzmanās, jo var piededzināt. Sēnes piededzināt ir ļoti grūti.
reply | parent | thread
***
from:
magnolia
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 16:01
link
reply | parent
***
from:
neoplasm
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 15:27
link
reply | parent | thread
***
from:
sramgni
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 15:28
link
reply | parent