sēnes – dāvana no dieva

« previous entry | next entry »
Wednesday Feb. 26th, 2025 | 11:45

Jo vairāk uzzinu par sēnēm, jo vairāk tās apbrīnoju.

link | comment | memorize


Comments {10}

deestructa

***

from: [info]neoplasm
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 13:36
link

man arī likās, ka varētu būt labi rāmenī ar zaļumiem un olu un kaut kādu asu gochujang vai harissa. vienā japāņu ēstuvē bija šito mazo sēņu asorti gatavots sviestā ar ķiploku, kas bija šausmīgi vienkārši, bet arī ļoti garšīgi [varbūt vienīgi par daudz sviesta, gaumes jautājums, protams], iesaku. paldies par cepšanas protip.

reply | parent | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 14:06
link

Lūdzu. Tā sēņu cepšanas tehnika attiecas uz visu sēņu cepšanu, arī uz šampinjoniem. Ja tikko sagrieztas sēnes ieliek eļļā, tās kā švamme uzsūc eļļu, un tur tā arī paliek. Ja tās vispirms pacep bez eļļas vai citām taukvielām, izdalās ūdens, un tās ievērojami saraujas. Pēc tam var likt eļļu, un tās vairs tik ļoti to neuzsūks.

Līdzīgi ir arī ar baklažāniem, bet ar tiem vairāk jāuzmanās, jo var piededzināt. Sēnes piededzināt ir ļoti grūti.

reply | parent | thread


magnolia

***

from: [info]magnolia
date: Wednesday Feb. 26th, 2025 - 16:01
link

o, paldies, šādi nav darīts,jāpamēģina. parasti pirms visām sēnēm cepu sīpolus sviestā kā bērnībā:) vai ķiplokus pirms baklažāniem, tad nu tie paliek tādi pārāk trekni, jā.

reply | parent


deestructa

***

from: [info]neoplasm
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 15:27
link

beigās tomēr nopirku šimedži, jo tās izskatās sēnīgākas, enoki pēc skata likās anēmiskas. likšu ķiplokainā omletē ar zaļumiem un gochujang.

reply | parent | thread


‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉Ingmārs‫‬‭‮‪‫‬‭‮҉

***

from: [info]sramgni
date: Thursday Feb. 27th, 2025 - 15:28
link

Stabila izvēle, ar šimedži grūti nošaut greizi.

reply | parent