Vistas biezzupa.
Iedvesmojoties no dārzeņu biezzupas ar kausēto sieru,
putnelis nolēma ko līdzīgu uzvārīt no vistas. Ar manu palīdzību recepte galu galā sanāca šāda:
Ņemam vistas stilbus , liekam tos ūdenī, vārām. Kad uzvārījušies, smeļam ar šūmkaroti nost putas (un metam tās prom) - tad buljons tīrāks. Kad putas vairs neveidojas, piemetam klāt kādu sīpolu, lauru lapas, piparu graudiņus un ripiņās sagriestus burkānus. Vāram, līdz vista gatava. Izmakšķerējam vistu, lauru lapas, vārīto sīpolu (kam gan garšo vārīts sīpols, vē...). Pieliekam sagriestus kartupeļus un vārām, līdz mīksti. Tad sastampājam dārzeņus, piemetam klāt vistas gaļu, kas rūpīgi attīrīta no cīpslām , kauliem un ādām. Visu sakuļam, sastampājam un uzvāram. Iegūstam pašķidru zupu. Secinām, ka pārāk šķidra, sagriežam sīpolus vairākus un sacepam tos ar olīveļļu, kad tie viegli brūni, piemetam pāris ēdamkarotes miltu, sacepam drusku - un zupā iekšā. Nu tā gana bieza.
Garšvielām piemetam kariju, maltu saldo papriku, žāvētas dilles.
Un tad lejam bļodiņās, pieliekam pēc garšas tomātu mērci vai skābo krējumu un ēdam ar mīkstu baltmaizes bageti.