barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2009-04-19 19:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
incumbentās pārdomas (ieraksts bez satura)
kamēr EBSCO man atlasa nākamo 39 lasām&citējam gabalu porciju, es ātri ieklikšķināšu par ko tik samērā mazsvarīgu, bet tomēr patīkamu, kā "ko es jaunu iemācījos sabrūķēt", pārmaiņas pēc, tas pat nav mutes brūķēšanas žanrā.

šodien, pastaigas nolūkos un liedzot sev izmantot automašīnu, aizdzinos svaigas ēdmaņas sagādē uz MatTirg. pēc pusotras stundas vazājiena pa ieliņām un parciņiem ieskaitot, atnācu pilnu turzu zaļumu saišķiem un  citiem lauku labumiem.  (kāda jupja pēc es nopirku lauku saldo krējumu un ko ar to iesākšu, domāšu citā brīdī, bet atturēties (no iegādes) nespēju, uznāca kautkāds bzdinkššopings.)  atgriežoties savā saulainajā namā atskārtu, ka tūdaļ nevis pagatavošu spirgtus zaļumsalātus ar pat savulaik nīstajiem lokiem, bet, kaut kādā nemaņā esmu iemērkusi turku zirņus, kurus nekad nebiju gatavojusi iepriekš. padzenāju google robotus, lai sameklē kādu garšīgu recepti nokrautajam študentam,  rezultāts izdevās uz apmēram šo  šniti, tikai daudz smukāks, jo tomātu paciņa iekrita katlā visa un  pupiņstūķī noteikti netrūka manu draugu- ķiploku. (ja ēdienā nav ķiploku, tad vai nu tas ir deserts, vai rīta biezpiens, vai arī,  to neesmu taisījusi es.)   Kas man nav skaidrs, ir receptēs minētā vajadzība vispirms  apcept garšvielas  eļļā, kā es arī paklausīgi darīju. Šķiet, ka kumins+čilli+muskats+koriandrs+kanēlis+pārējie pipari+koriandrs+kas nu vēl ar ši gājienu kā reizi "atvērās mazāk". Respektīvi, garšvielas neiekodās ēdienā, bet jautās tikai, kad uzkostas tieši.

zummazumarum, ēdiens izdevās ne tikai pieklājīgs, bet maktengards;  tas iedvesmo iepazīties ar pārējiem "argariem" vai kas nu ir tādi savādnieki, kas  lielveikalu plauktos dzīvo kaimiņos  pupiņām un lēcām? tātad, turku zirņi- tas ir garšīgi, teica  mūžīgā- bišķiņ- ņerga/degunraucēja bārbaliņa un atgriežas pie word dokumenta ar nosaukumu MD_visas_nodalas_19_04.doc. mēģinot vizaualizēt, ko tieši malkos 14. maija vakarā. bet malkos, ai, kā kamps un malkos, vispirms dzīvi, tad visu, ko tā pienesīs. lakats taisni un karogs mastā būs, kā es te sēžu!  



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kalevala
2009-04-19 20:00 (saite)
Tā apcepšana ir ajūrvēdiskās virtuves iezīme: visas garšvielas vienmēr vispirms jāapcep gī vai eļļā. Pieredze rāda, ka tiešām gardāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2009-04-19 20:02 (saite)
jā, esmu par to lasījusi, bet garšas ziņā, man tiešām šķiet, ka garšvielas bija mazāk sajūtamas. piemēram reiz šādi apcepu ķiplokus (taisot paštaisāmo tomātmērci) un es pat teiktu, ka tie bija nejūtami. varbūt, man beidzot jāiepērk kādas pareizākas eļlas par olīvu un rapšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]diana
2009-04-19 20:19 (saite)
Varbūt Tavas garšas kārpiņas ir apdilušas no ķiplokiem? Vai Tev arī citus ēdienus prasās ļoti stiprus?

A par ko maģistra darbs? (Ja pareizi sapratu MD).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]serendipity
2009-04-20 09:18 (saite)
aktīvo oglīti 15. maijam

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?