09:13 am
Tā kā Dārgais ir uz Jāņiem iecerējis atkal siet sieru, viņam tādas lietas lieliski padodas, nolēmu paplašināt savu slinkās mājsaimnieces repertuāru un iemēģināt roku mazsālīto gurķīšu gatavošanā (tikai nesmejieties, es nekad mūžā neko neesmu marinējusi. bet interneti stāsta, ka, ja samet maišelī gurķus, sāli un ķiplokus, un visu labi sakrata, greizi nevar noiet nekas).
Jā, maisiņmetode ir lieliska! Tikai kārtīgi jāizkrata pa laikam, lai sāls vienmērīgi sadalās.
es taisu pēc tādas internetos samakšķerētas receptes - ņem trīslitreni, gurķus un zaļumu bunti, ko jau gatavu tirgū var nopirkt, un vēl drusku ķiploka, zaļumus sagriež un liek burkā kārtās ar gurķiem, lej virsū ~1.5l karsta sālsūdens proporcijā ~4 karotes sāls uz litru, un pēc 4h ir ēdams.
| From: | sw |
Date: | July 23rd, 2011 - 04:18 pm |
---|
| | savlaicīgs komentārs | (Link) |
|
tās ~4 karotes sāls ir tēj- vai ēdamkarotes?
| | | Re: savlaicīgs komentārs | (Link) |
|
ēdam :)
| From: | sw |
Date: | July 23rd, 2011 - 04:24 pm |
---|
| | Re: savlaicīgs komentārs | (Link) |
|
paldies :)
| From: | ravena |
Date: | June 14th, 2011 - 10:02 am |
---|
| | | (Link) |
|
mana ļaunā tante taisa tā - svaigi gurķi, ķiploki, dilles, sīpoli. un uz pāris stundām lai pastāv...vis. zakusons ideāls.
| From: | sirdna |
Date: | June 14th, 2011 - 10:10 am |
---|
| | | (Link) |
|
"greizi nevar noiet nekas!"
bugaga.
draudzenes, kas pie jums bija jaanjos, sacīja, ka nenormaali labs siers shamajam sanaakot