pajautaa

Kā grauzdēt pupas?

« previous entry | next entry »
Nov. 14., 2021 | 10:09 am
posted by: lavendera in pajautaa

Lai var nolikt plauktā un kraukšķināt mēnesi.
Sojas pupas svaigas - 3 eiro, grauzdētas - 22 eiro, gribētos ietaupīt ar savām čaklajām rociņām, bet "karstā gaisa fritera" man nav

... johaidī! Atradu youtubē, ka tādas, kādas man garšo, grauzdē uz plīts, maisot vokpannā kopā ar... smiltīm!
Vai ir tādas kulinārijas smiltis? :D

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

aai

from: [info]aai
date: Nov. 14., 2021 - 11:07 am
#

Iegooglē. Piem., https://www.hwcmagazine.com/recipe/crunchy-roasted-edamame/#recipe
Ar "svaigas" Tu domāji saldētas edamame, ja? Kaut kā neesmu Latvijā svaigas, burtiski, edamame manījis.

Atbildēt | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Nov. 14., 2021 - 11:14 am
#

Sausas sojas pupas, ne pākstīs. Piemēram, Burkā var nopirkt un Gogoļa ielas veikalā

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Nov. 14., 2021 - 11:16 am
#

Pag, Tu domāji grauzdēt sausas pupas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Nov. 14., 2021 - 11:18 am
#

Svaigas un sausas/kaltētas man īsti nav viens un tas pats ;-)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Nov. 14., 2021 - 11:21 am
#

Man garšo šādas: https://images.app.goo.gl/QuXymdXdghHSjgcA6

Atbildēt | Iepriekšējais


lavendera

from: [info]lavendera
date: Nov. 14., 2021 - 11:20 am
#

Esmu neziņā, vai iepriekš jāvāra, vai pietiek nomērcēt, vai cepeškrāsnī sanāks, vai vispār nav vērts, vai eļļa jālieto...

Atbildēt | Iepriekšējais


aai

from: [info]aai
date: Nov. 14., 2021 - 11:21 am
#

Saldētās edamame (jeb sojas) parasti ir saldētas bez pākstīm. Nezinu, vai visos lielveikalos ir - es šad tad pērku Stockmann, bet tas laikam offtopic.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Flēra

from: [info]fleur
date: Nov. 14., 2021 - 11:26 am
#

Ir arī Sky, bet dažreiz Rimi pārdodot saldētas pākstīs.

Atbildēt | Iepriekšējais


lavendera

from: [info]lavendera
date: Nov. 14., 2021 - 11:18 am
#

Šīs bildē izskatās vienkārši ceptas, diez vai tās var bērt burkā un glabāt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Nov. 14., 2021 - 11:35 am
#

Tur rakstīts, ka var glabāt nedēļu, bet pieļauju, ka var arī ilgāk.
Nu, nezinu, kāda ir definīcija vārdam "cepts", bet līdzīgi jau arī kale čipsus taisa, ka cepenē tos ilgi kaltē/cepina...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Nov. 14., 2021 - 11:38 am
#

Cepts - pusmīksts, grauzdēts - kraukšķīgs.
Atradu pareizo recepti, esmu vēl lielākā apjukumā nekā iepriekš.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Nov. 14., 2021 - 11:43 am
#

receptes nosaukumā gan ir "crunchy", tātad pieņemu, ka rezultāts ir kraukšķīgas edamame, bet redzu, ka ir jau atrasta vajadzīgā recepte.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Nov. 14., 2021 - 11:45 am
#

Apjucinoša recepte. Kādās smiltīs lai cep??!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


aai

from: [info]aai
date: Nov. 14., 2021 - 11:48 am
#

Es ieteiktu Majoru vai Dubultu :-)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


lavendera

from: [info]lavendera
date: Nov. 14., 2021 - 12:40 pm
#

Sahārā būtu ekoloģiski tīrākas.

Atbildēt | Iepriekšējais


Nikolass A. Dērsingtons

from: [info]kisswithafist
date: Nov. 14., 2021 - 12:19 pm
#

šis ir ar konservētām, tātad no svaigām droši vien jāizmērcē un jāizvāra, tālāk kā augstāk

Atbildēt | Iepriekšējais